Llum verda per als antivirals de Pfizer

Si s’administra en els primers dies, pot reduir el risc d’hospitalització un 90%

Píndoles contra la Covid-19

Tant els Estats Units com Europa han autoritzat ja el Paxlovid, les píndoles que ha desenvolupat Pfizer per a pal·liar els efectes del coronavirus. És un medicament que es receptarà en pacients de risc quan manifesten els primers símptomes. Segons les dades que ha facilitat la companyia, el risc de ser hospitalitzat, si hem pres estes píndoles, baixa un 90%.

Per a Salvador Peiró, investigador de Fisabio, aquesta és una molt bona notícia. “L’eficàcia és altíssima i es podrà millorar les atencions als hospitals i el seguiment dels pacients més greus, perquè els ingressos seran menys", ha assegurat. Peiró també considera que la comercialització és qüestió de temps: “Hi ha problemes de producció i distribució, per això encara no estan arribant a tot Europa”.

Altres fàrmacs que lluiten contra el coronavirus

El Remdesivir és altre dels medicaments que ja s’estan començant a utilitzar entre els pacients, en aquest cas entre els malalts més greus. “S’administra entre persones amb símptomes ja més greus, el tractament s’aplica a l’hospital i intenta evitar arribar a una ventilació mecànica o invasiva”, explica Peiró. Són fàrmacs que obrin nous escenaris i poden donar un respir al sector sanitari.

També et pot interessar

stats