L'alumnat torna a les aules en ple rècord de contagis

El retorn a l'escola està marcat pels registres màxims de casos positius després de Nadal, el nou protocol de quarantena a les classes i l'avanç de la segona fase de la vacunació pediàtrica

Els escolars han tornat a les aules aquest dilluns després de les vacances nadalenques
Els escolars han tornat a les aules aquest dilluns després de les vacances nadalenques / Ángel Medina G (Efe)

Els centres educatius tornen a obrir les portes aquest dilluns després de les vacances de Nadal, unes setmanes festives que han tingut conseqüències directes en l'augment de positius per covid en tota la Comunitat Valenciana. Així, divendres, la incidència va trencar tots els rècords des de l'inici de la pandèmia, quan es van registrar 2.112,54 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies. Però a aquestes dades falta afegir-li el balanç final de les celebracions de Cap d'Any i Reis, per la qual cosa l'increment serà encara major.

A pesar de l'alt percentatge de contagis, els estudiants comencen la nova etapa del curs amb un canvi del protocol respecte a les quarantenes de les aules que alleugereix la mesura. A partir d'aquest dilluns, Salut Pública recomana el confinament de les aules si hi ha cinc o més casos de covid confirmats, o si es produeixen contagis en almenys el 20% dels alumnes durant un període igual o inferior a set dies. Segons Sanitat, una xifra inferior de contagis es considera casos esporàdics i no seria necessari establir quarantena per a tota la classe, sols per a l'alumnat afectat. Fins ara, quan es produïa un positiu en el grup, la resta d'alumnes es consideraven contactes estrets i s'establia la quarantena preventiva de tota l'aula.

També se seguirà l'acord de la Comissió de Salut Pública, que ha establit la reducció dels dies de confinament de 10 a 7 per a les persones asimptomàtiques que donen positiu o les que tenen símptomes lleus.

Coincidint amb el retorn presencial a les classes es reprén també la vacunació pediàtrica amb la segona fase, que se centrarà en l'alumnat de 5 a 8 anys. No obstant això, també s'immunitzarà els menors de 9 a 11 anys que no van poder vacunar-se abans de Nadal per estar confinats, per no tindre llavors l'autorització dels pares o tutors, o per qualsevol altre motiu.

D'aquesta manera, entre aquest dilluns i el dimecres els pares i mares entregaran les autoritzacions de la vacunació i es començaran a administrar les dosis a partir del dijous. Amb aquesta segona etapa de la campanya de vacunació pediàtrica, es cobrirà la immunització de tots els xiquets i xiquetes d'11 a 5 anys que resideixen a la Comunitat Valenciana. En la primera fase, que es va desenvolupar amb normalitat abans de les vacances nadalenques, 107.360 alumnes van rebre la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer.

Actualment, el 29,7% dels menors de 12 anys de la Comunitat Valenciana tenen almenys una dosi. És un percentatge per davall de la mitjana nacional, que està en el 32% de la població pediàtrica vacunada. 

També et pot interessar

stats