Un de cada deu col·legis valencians té alguna aula confinada per covid

La xifra de grups en quarantena es dispara un 50% en una setmana a les portes de Nadal, fins a 444

Un grup de xiquetes i xiquets en el pati d'una escola
Un grup de xiquetes i xiquets en el pati d'una escola / À Punt NTC

La tercera setmana de desembre ha acabat amb classes confinades per casos de coronavirus en l'11,5% dels col·legis valencians, pràcticament un de cada deu. Segons les xifres difoses aquest dilluns per la Conselleria d'Educació, les autoritats sanitàries han determinat una quarantena preventiva per a 444 grups repartits en 225 centres educatius de tot el territori, 58 més que la setmana anterior. Així, el 88,5% de les escoles ha finalitzat la setmana d'abans de Nadal sense cap aula confinada i ha pogut desenvolupar les classes amb normalitat.

El balanç acumulat d'aules confinades és el resultat d'afegir les 292 noves d'aquesta setmana sobre les quals s'ha determinat aquesta mesura a les 152 que ja estaven en quarantena preventiva de setmanes anteriors. A més, s'han desconfinat 139 grups de 63 escoles. A les portes de les vacances de Nadal, la xifra total de classes tancades per coronavirus a la Comunitat Valenciana ha crescut un 50% en només una setmana, en passar de 291 a 444.

Segons ha especificat la Conselleria d'Educació en el darrer balanç, la població escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP s’han detectat un 0,2% de positius actius del total de l’alumnat. Amb l’aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, Salut Pública ha establit l’aïllament preventiu, perquè han sigut contacte estret amb positius, d’un 1,1% d’alumnes.

Pel que fa al personal docent, s’han confirmat un 0,4% de positius actius del total del professorat. Amb l’aplicació de les mesures de prevenció i protecció de contactes estrets amb positius actius, s’ha determinat l’aïllament preventiu d’un 0,3% del professorat.

La vacunació pediàtrica dels xiquets de 5 a 11 anys, que va arrancar la setmana passada a la Comunitat Valenciana i la resta d'Espanya, pretén reduir els brots escolars i ajudar a recobrar la normalitat en l'àmbit educatiu després de més d'any i mig condicionat per la pandèmia. L'actual protocol de covid estableix que en cas d'un positiu en el grup, la resta d'alumnes es consideren contactes estrets i han d'estar en quarantena preventiva. Però una vegada s'immunitze aquest col·lectiu d'edat, que en la pràctica engloba tot l'alumnat de primària, no serà necessari aïllar una classe sencera per un contagi en el grup, sinó que només es confinarà l'estudiant infectat i tots els que no estiguen vacunats. 

En la primera setmana de campanya s'ha administrat la primera dosi de la vacuna pediàtrica de Pfizer vora 50.000 alumnes entre 9 i 11 anys. La immunització continua aquesta setmana fins a esgotar les 150.000 dosis que arribaren amb la primera remesa, i es reprendrà en tornar de les vacances de Nadal.

També et pot interessar

stats