Sánchez adverteix el PP sobre la llei d'habitatge: "Es complirà en totes les comunitats"

Gamarra diu que el govern de coalició és el "caos" i crida a "derogar el sanchisme" a les urnes el 28 de maig

Sánchez, aquest dimecres en el Congrés
Sánchez, aquest dimecres al Congrés / Zipi (Efe)

La vivenda ha copat la sessió de control al govern espanyol celebrada aquest dimecres al Congrés. El debat ha començat amb un acarament tens entre el president, Pedro Sánchez, i la secretària general del PP, Cuca Gamarra. Mentre el primer treia pit dels assoliments i projectes de l'executiu de coalició en aquesta matèria, la portaveu parlamentària del principal partit de l'oposició l'ha acusat de fer anuncis "buits" i de ser un "caos". L'enfrontament s'ha produït just l'endemà de la jornada d'alt voltatge que va tindre lloc al Senat, escenari d'un duel dialèctic intens en què tant Sánchez com el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, apujaren el to amb la vista ja posada en les eleccions del 28 de maig.

Aquest dimecres, la número dos dels populars ha tornat a la càrrega contra l'executiu format pel PSOE i Unides Podem, el qual —ha dit— està "en descomposició" i per això ha cridat a "derogar el sanchisme" a les urnes. "Fa cinc anys que governa i ha construït zero vivendes", li ha amollat Gamarra a Sánchez, per a després ironitzar sobre els anuncis dels darrers dies: "Es fan apostes sobre quantes vivendes anunciarà hui". I li ha retret que l'"única política d'habitatge que li interessa" al dirigent socialista ha sigut "continuar residint a la Moncloa".

El president, en la rèplica, ha volgut llançar una advertència a la bancada del PP: "Ja poden dir a les seues comunitats autònomes que la llei d'habitatge es complirà en tots i cadascun dels territoris d'aquest país". A més, ha posat l'accent en la gestió econòmica de l'executiu, que "res té a veure amb miracles". "Ja sabem què va passar amb els miracles econòmics quan vostés estaven en el govern. Van acabar tots en presó. Això té a veure amb el fet que aquest govern gestiona molt millor l'economia que vostés. I això no poden suportar-ho", li ha dit a Gamarra.

També et pot interessar

stats