Sánchez i Feijóo creuen acusacions sobre com arribaren a liderar els partits respectius

El líder del Partit Popular ha acusat el president de “manipular les urnes”, mentre que el socialista ha respost que l’arribada de Feijóo va voler “tapar un cas de corrupció”

El Senat ha acollit aquest dimarts el cinqué cara a cara entre Sánchez i Feijóo
El Senat ha acollit aquest dimarts el cinqué cara a cara entre Sánchez i Feijóo / Kiko Huesca / Efe

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dimarts el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'arribar al lideratge del PSOE amb la "manipulació de les urnes", una imputació que el secretari general dels socialistes ha respost assegurant que al president de PP el "van ajudar a pujar" a aquest càrrec "per a tapar un cas de corrupció" d'una dirigent popular.

En el cinqué cara a cara entre tots dos al Senat, Feijóo ha afirmat que són moltes les coses que el separen de Sánchez; entre altres, la relació amb els partits respectius. "A vosté el van posar el 2014 sense cap experiència de gestió entre uns quants perquè no guanyara un altre candidat. El van tirar el 2016 perquè va obtindre els pitjors resultats de la història del PSOE i tota l'estructura orgànica del seu partit va intentar evitar que tornara a la secretaria general perquè temien que pactara amb Podem, ERC i Bildu; és a dir, el que va fer finalment", ha indicat el cap de l'oposició.

El líder dels populars ha proclamat que ell és president del seu partit perquè li ho van demanar els seus companys i ha assegurat que mai arribaria al lideratge com va arribar Sánchez. "Supose que està molt orgullós de les urnes que vosté manipulava en la seu del PSOE", ha prosseguit Feijóo.

A més, ha acusat Sánchez d'intentar enterrar el partit que li va donar la presidència del govern. "És una manera de fer política. Consulte-ho amb Podem dos, i veurà com li ho confirmen", ha agregat en referència a la vicepresidenta Yolanda Díaz i la seua plataforma Sumar.

El cap de l’executiu espanyol ha rebatut l'acusació assegurant que va ser elegit secretari general del PSOE per un procés de democràcia interna a través del vot de la militància socialista. "A vosté, ho dic amb tot el respecte, el van ajudar a pujar com a president del PP per a tapar un cas de corrupció d'una dirigent del PP", ha afirmat Sánchez, que ha subratllat que en la seua organització no enderrocaren mai un president per a tapar un cas d'aquesta naturalesa. Ha conclòs, a més, assenyalant la "rara virtut" de Feijóo, perquè allí on no hi ha tolls, en troba i "trepitja amb bastant fruïció".

També et pot interessar

stats