Sánchez acusa Feijóo d'"enfangar amb el vot per correu per a crear desafecció"

El president del govern i candidat del PSOE ha negat haver donat ordes per a dificultar el vot per correu i ha garantit unes eleccions netes "com sempre"

Sánchez en la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions el passat 7 de juliol a Madrid
Sánchez, en la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions el passat 7 de juliol a Madrid / Alberto Ortega (Europa Press)

El president del govern i candidat del PSOE a les eleccions, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dijous que el procés de les generals del pròxim 23 de juliol serà "net, com sempre".

Al mateix temps, ha acusat el líder i aspirant del PP, Alberto Núñez Feijóo, de qüestionar el vot per correu per a "enfangar el debat polític" i crear "desafecció" perquè els ciutadans no voten.

Sánchez ha negat haver donat ordes per a dificultar el vot per correu. "En absolut", ha manifestat de manera categòrica en una entrevista amb la Cadena Ser, i ha denunciat que el PP el que intenta és crear "desafecció perquè la gent no vaja a votar i desconfie del procés electoral".

"Com a president garantisc que Espanya tindrà un procés democràtic net, com hem tingut sempre. Espanya és una democràcia plena, robusta, que està en els millors ràquings sobre qualitat democràtica", ha subratllat el cap de l'executiu.

Ho ha fet en ser preguntat pel fet que Feijóo, en un míting a Múrcia, demanara als carters que treballen "demà, dia i nit" per a entregar el vot per correu, atés que aquest dijous és l'últim dia per a demanar-lo, comprometent-se a més a pagar-los les hores extraordinàries si governa per "complir amb el seu deure".

Al seu judici, això obeeix a una "estratègia" del PP de no centrar la campanya en el que "realment importa als ciutadans", i de pas també "enfosquir" que s'investiran en les pròximes hores dos governs de coalició entre els populars i Vox a la Comunitat Valenciana i Extremadura.

Sánchez ha tret pit que el govern ha facilitat per a aquestes eleccions votar per correu en permetre que es puga sol·licitar de manera telemàtica, així com que gràcies a la reforma del vot pregat, els espanyols que viuen en l'exterior tindran més facilitats per a votar.

També et pot interessar

stats