La Junta Electoral obri expedient sancionador a Sánchez per fer campanya des de Brussel·les

La decisió s’ha adoptat amb la discrepància de tres membres, que han emés un vot particular per a deixar-ne constància

Pedro Sánchez aquest dilluns
Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dimecres incoar un expedient sancionador contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per utilitzar les dependències espanyoles a Brussel·les per a criticar els pactes entre el PP i Vox i presumir de la seua gestió.

La decisió s’ha adoptat amb la discrepància de tres dels membres de l’organisme arbitrals, que han emés un vot particular per deixar constància de la seua posició.

L’organisme arbitral ha conclòs que Sánchez va vulnerar la llei electoral amb les declaracions fetes en la roda de premsa oferida des de la seu oficial de la Representació Permanent de la Unió Europea (Reper) després del Consell d’Europa dels dies 29 i 30 de juny. 

El PP va dur les paraules del cap de l’executiu davant de la JEC i l’organisme arbitral ha conclòs que ha d’obrir-li expedient per infringir l’article 50.2 de la llei electoral. Tot, per haver usat un acte institucional per a emetre “al·lusions a realitzacions i assoliments resultants de la gestió desenvolupada pel govern que presideix”, així “com apreciacions valoratives que desqualifiquen altres formacions polítiques”.

També et pot interessar

stats