Ruth Merino sobre l'ofensiva de l'oposició al paquet legislatiu del Consell: "Tenen molt poca fe en el parlamentarisme"

La consellera portaveu retrau als grups de l'oposició la "bel·ligerància destructiva" contra les cinc proposicions de llei del PP i Vox per a substituir la normativa de plurilingüisme i memòria democràtica i modificar À Punt, l'Agència Antifrau i les obligacions de transparència

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino
La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino / À Punt NTC

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha criticat este dimarts "la bel·ligerància destructiva" del PSPV i Compromís contra les cinc proposicions de llei registrades pel PP i Vox, per la bateria de reaccions que han anunciat els grups de l'oposició, "en lloc de tractar de millorar-les" en el tràmit parlamentari. "Tenen molt poca fe en el parlamentarisme", els ha retret. Merino s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell contra l'anunci de la secretària general del PSPV-PSOE i ministra de Ciència, Diana Morant, d'estudiar un recurs al Tribunal Constitucional i "l'ofensiva parlamentària, judicial i ciutadana" que anticipa Compromís.

En la base d'aquesta nova controvèrsia política hi ha les cinc proposicions de llei que van registrar els socis del Consell en la vesprada de dijous: la de "llibertat educativa" per a derogar la de plurilingüisme, la de "concòrdia" per a derogar la de memòria democràtica, la nova llei d'À Punt, reformes en transparència i incompatibilitat d'alts càrrecs i canvis en l'Agència Valenciana Antifrau (aquesta última presentada només pel PP).

Merino ha comentat que al Consell els ha "sorprés" la "bel·ligerància" amb la qual "s'han pres els partits de l'oposició, fins i tot la secretària general del PSPV, aquestes proposicions de llei que ara seran objecte d'una tramitació parlamentària" a les Corts, on "està representada la sobirania popular, i que estiguen pensant ja a tombar eixes lleis en el Tribunal Constitucional".

"En comptes de fer una oposició tan destructiva, el que podrien intentar és aportar i millorar aquestes lleis perquè tenen ara tots els tràmits oportuns per a fer-ho", ha recalcat. En aquest sentit, ha lamentat que "actuen com si ja estigueren aprovades les lleis i volgueren portar-les al Constitucional" quan primer han de ser aprovades per les Corts "on els representants de tots els valencians electes poden presentar esmenes per a ser modificades i millorades".

També et pot interessar

stats