Rovira demana "homogeneïtzar" els exàmens de matèries comunes de la PAU en tot l'estat

El conseller d'Educació i Universitats diu que les comunitats del PP ja tenen un preacord i recrimina a la ministra Morant que "no està disposada a negociar"

El conseller Rovira, este dimarts
El conseller Rovira, este dimarts / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació ha visitat este dimarts l'aulari de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València, al campus de Burjassot, per a comprovar de primera mà com ha transcorregut l'inici de la prova d’accés a la universitat (PAU), en la qual vora 24.000 estudiants valencians es juguen el seu futur. Una jornada que ha qualificat d'"important" i en què, de moment, tot s'està desenvolupant sense incidències.

En declaracions als mitjans de comunicació, Rovira ha plantejat que cal "homogeneïtzar" molt més la PAU, de manera que les assignatures comunes tinguen la mateixa prova en tot l'estat. Una reclamació a què donen suport totes les autonomies governades pel PP amb l'argument que els criteris de valoració poden diferir entre un lloc i un altre i després l'alumnat pot matricular-se en qualsevol universitat espanyola. "No té sentit que qualsevol alumne puga anar a qualsevol universitat si les proves no estan normalitzades" ha advertit. 

Esta hipotètica unificació, tal com la planteja el Consell, liderat per Carlos Mazón, no afectaria les assignatures que estudien les llengües cooficials en els territoris, el valencià en cas de la Comunitat Valenciana. "Lògicament, les comunitats bilingües tindrem una assignatura més" ha admés. En tot cas, ha deixat clar que la idea no és canviar el model d'examen, sinó de fer el mateix en tots els territoris en matèries comunes com ara matemàtiques o història: "Si no el 100%, la majoria, per a homogeneïtzar", ha aclarit.

Segons ha apuntat, ja hi ha un acord inicial sobre este assumpte entre les comunitats on governa el PP, quasi una desena, i després de les eleccions europees s'anirà perfilant perquè l'any que ve estiga enllestit. Rovira ha lamentat que la ministra de Ciència i Universitats, la valenciana Diana Morant, "no estiga fent la seua faena" i s'ha mostrat "poc receptiva" a la proposta dels populars. Però Rovira és optimista: "Crec que si la majoria ho acordem així, no li quedarà més remei que seure i dialogar" ha resolt el responsable autonòmic d'Educació.

També et pot interessar

stats