Rodríguez-Piñero: "És impossible atendre la demanda d'energia amb l'autoconsum"

L'eurodiputada socialista ha dit que no coneix cap ciutat portuària a la Unió Europea on les autoritats municipals "s'oposen" a l'ampliació del recinte com ocorre a València

Inmaculada Rodríguez-Piñero en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

L'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero ha defés la implantació a la Comunitat Valenciana de les energies renovables "de manera ràpida i més enllà de l'autoconsum", que és l'aposta de Compromís dins del Consell.

Segons ha dit en Les notícies del matí, amb l'autoconsum no és prou. "És impossible atendre la demanda amb l'autoconsum i necessitem el desenvolupament de les energies renovables. Ara hem de dissenyar les zones on s'han d'implantar perquè l'impacte siga mínim, però necessitem fer-ho amb rapidesa perquè si no, no arribem a temps".

Per a Rodríguez-Piñero, "el que ningú pot pensar és que hi haja una actuació al territori amb impacte zero, el que cal fer és minimitzar l'impacte i buscar l'equilibri en el desenvolupament i la sostenibilitat".

Reunió a València amb la directora d'Energia de la Comissió Europea

El 20 de gener visitarà València la directora d'Energia de la Comissió Europea, Cristina Lobillo, que es reunirà amb l'empresariat i amb el cap del Consell, Ximo Puig, per a analitzar l'impuls de les renovables a la Comunitat Valenciana i els plans europeus de la CE per als sectors productius.

"És important escoltar com s'implementen les normes i les seues dificultats i anar de bracet del teixit industrial i al mateix temps saber com podem treballar a l'hora de complementar el que es regula", ha dit. L'executiu comunitari prepara en aquest primer trimestre de l'any l'estratègia de competitivitat en energies renovables i estudia els mecanismes per a millorar les inversions.

"No conec cap ciutat portuària on les autoritats municipals s'oposen a l'ampliació del recinte"

Pel que fa a la construcció de la terminal de contenidors de l'ampliació nord del Port de València, Rodríguez-Piñero ha dit que la troba necessària. L'eurodiputada valenciana ha dit que no coneix cap ciutat portuària a la Unió Europea on les autoritats municipals "s'oposen" a l'ampliació del recinte com ocorre a València. "Tots els ports, el de Gènova, el de Marsella, estan ampliant les seues instal·lacions perquè volen continuar mantenint les seues posicions".

També ha explicat que la indústria naviliera ha canviat el paradigma i es construeixen vaixells cada vegada més grans perquè són més rendibles i busquen ports automatitzats per a reduir costos i el port de València no es pot quedar arrere.

Per això, ha reiterat que és important tot el pla del port de València, que ha sigut "avalat per la seua qualitat" per Europa i altres institucions.

"Condemna total" a la situació del Brasil

Inmaculada Rodríguez-Piñero ha expressat la seua "condemna total" a la situació provocada al Brasil pels seguidors de Bolsonaro que van intentar assaltar els tres poders de l'estat: el Congrés, el palau presidencial i el Tribunal Suprem.

Tot i això, considera que el que ha passat reforçarà el president Lula per als canvis que ha de dur a terme després de la resposta unànime de la comunitat internacional. "Hem de fer costat a Lula en aquesta ingerència a l'estat de dret i és rellevant veure que l'exèrcit ha estat al costat de la llei".

"La corrupció no és acceptable i et fa encara més mal quan ve dels teus"

El Parlament Europeu ha sigut notícia aquestes últimes setmanes pel cas de presumptes suborns de Qatar i també del Marroc. Per aquesta qüestió han entrat a la presó l'exvicepresidenta de la cambra, Eva Kaili i l'antic eurodiputat Antonio Panzeri, que eren membres del grup socialista. Rodríguez-Piñero ha mostrat la seua "condemna absoluta a la presumpta corrupció, profunda repulsa, profunda decepció perquè els conec a tots". Ha destacat la “contundència” en la resposta, ja que han sigut "expulsats del nostre grup".

Així, ha assenyalat que és partidària de la transparència i la prevenció perquè "la corrupció no és acceptable i et fa encara més mal quan ve dels teus". De totes maneres, assegura que l'actuació de quatre persones concretes no farà perdre la credibilitat del grup socialista.

També et pot interessar

stats