La justícia belga manté Kaili en presó preventiva per la trama de suborns vinculada a Qatar i el Marroc

Kaili va quedar detinguda malgrat tindre immunitat parlamentària perquè les autoritats consideraven que estava cometent un delicte flagrant 

La fins hui vicepresidenta del Parlament Europeu, la socialista grega Eva Kaili, en el Parlament Europeu a Brussel·les, Bèlgica
L'exvicepresidenta del Parlament Europeu, la socialista grega Eva Kaili, en el Parlament Europeu a Brussel·les / European Union

Un tribunal belga de primera instància ha decidit mantindre en presó preventiva l'eurodiputada grega Eva Kaili, imputada per pertinença a organització criminal, corrupció i blanqueig de diners en una presumpta trama de suborns en el Parlament Europeu vinculada a Qatar i el Marroc.

“La cambra del Consell ha prolongat la detenció preventiva de E. K. durant un mes”, ha informat la Fiscalia en un comunicat emés hores després de la vista.

"Hem demandat que Kaili puga ser posada sota vigilància electrònica amb un braçalet, ja que participa en la investigació de manera activa i rebutja qualsevol acte de corrupció", havia declarat el seu advocat belga André Risopoulos a l'eixida de la vista al palau de justícia de Brussel·les.

"És innocent, no l'han corrompuda mai", havia dit el seu advocat grec Michalis Dimitrakopoulos, que ha viatjat des d'Atenes per a l'audiència i la vespra va visitar la clienta a la presó de Harem, on està des que la va detindre la policia belga el 9 de desembre.

Kaili, que ha quedat destituïda de la vicepresidència de l'Eurocambra, però encara conserva l'escó, va quedar arrestada malgrat tindre immunitat parlamentària perquè les autoritats belgues van considerar que estava cometent un delicte flagrant.

En l'operació, en què va haver-hi prop de vint registres i van decomissar més d'1,5 milions d'euros en efectiu, equips informàtics i telèfons, els agents també van detindre tres imputats més en el cas per les mateixes acusacions, que ja van comparéixer el passat dia 14 en una primera vista judicial.

El tribunal va decidir llavors mantindre en presó preventiva l'italià Pier Antonio Panzeri, exeurodiputat, líder de l'ONG Fight Impunity (Lluita contra la Intimitat) i presumpte capitost de la xarxa de suborns, i també va deixar a la presó el seu compatriota Francesco Giorgi, assistent parlamentari en l'Eurocambra i parella sentimental de Kaili.

També et pot interessar

stats