Ribera confia que no hi haja cap guerra de l'aigua en el transvasament Tajo-Segura

La titular de Transició Ecològica ha assegurat a València que el ministeri ha mantingut sempre el mateix criteri

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, aquest dilluns a València
La vicepresidenta tercera del govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, aquest dilluns a València / À Punt
12 de desembre 2022 - 14:13

La vicepresidenta tercera del govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha dit que confia que no s'òbriga cap guerra de l'aigua en el transvasament Tajo-Segura després de l'informe de l'Advocacia de la Generalitat que insta el govern que respecte el projecte de reial decret tal com el va aprovar el Consell Nacional de l'Aigua i que garanteix el futur del transvasament.

Ribera s'ha pronunciat així en ser preguntada per aquesta qüestió durant un acte en la Facultat de Dret de la Universitat de València, al qual ha assistit per a pronunciar una conferència sobre clima i drets humans.

Ha assegurat que el ministeri ha mantingut “exactament” el mateix criteri amb el qual va començar a abordar aquesta qüestió fa dos anys i que ja va presentar a Alacant i a València, en el Palau de la Generalitat. “No ha canviat de criteri”, ha insistit.

La ministra ha manifestat que confia que no s'òbriga cap guerra i “menys una guerra d'aigua” després del treball dels últims anys centrat a aconseguir el finançament més gran que mai s'ha destinat a obres hidràuliques en una versió moderna perquè els regants i les ciutats, tant de la conca cedent com de la beneficiària, puguen disposar de l'“aigua que necessiten”. Tot això, anticipant una situació que genera més tensions a conseqüència del canvi climàtic, ha afegit.

Ha defensat que es puguen complir totes les fites en les inversions per a aportació addicional de recursos, per a la connexió dins de la conca de la millor manera possible i per al “seguiment transparent” de tots els paràmetres de qualitat i quantitat.

També et pot interessar

stats