Ribera apel·la a la responsabilitat dels ajuntaments per a estalviar en les llums de Nadal

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic confia en "solucions creatives" de cara a la il·luminació de les festes

Decoració nadalenca en la plaça de l'Ajuntament de València
Decoració nadalenca a la plaça de l'Ajuntament de València / Europa Press

El debat sobre l'eficiència i l'estalvi energètic ha arribat a les llums de Nadal. Si la Generalitat va proposar fa uns dies, entre les iniciatives plantejades d'estalvi energètic, reduir en un 20% el consum de Nadal, ara és la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, la que ha posat el tema damunt la taula. Ribera ha apel·lat a la voluntat de contribució a l'eficiència i l'estalvi energètic per part dels ajuntaments amb vista a la il·luminació nadalenca.

"És molt important que siguen els mateixos actors els que decidisquen la manera en què volen canalitzar la seua contribució a l'estalvi i a l'eficiència", ha afirmat la ministra en declaracions en Onda Cero.

"No crec que tinga molt de sentit que haja d'haver-hi algú que vaja dient a tothom què és el que ha de fer, perquè això, evidentment, no solament és que siga un paper molt antipàtic, sinó que es tracta d'interpel·lar, d'apel·lar a la voluntat de contribució de tot el món", ha assenyalat Ribera, qui confia en "solucions creatives" per a l'enllumenat dels carrers per Nadal.

En aquest sentit, ha explicat que el seu ministeri està parlant amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la resposta, segons ha assenyalat, està sent positiva en termes d'un compromís per part dels ajuntaments i de les diputacions provincials sobre com estalviar i contribuir "sense haver-hi de renunciar a la celebració de Nadal".

"És obvi que ací hi ha un debat sobre la il·luminació ornamental i com es pot impulsar al màxim l'eficiència i l'estalvi", ha afirmat la ministra, qui s'ha referit, en aquest sentit, a l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, qui "està subratllant el fet d'utilitzar bombetes LED i reduir les hores d'encesa".

També et pot interessar

stats