Reunió d’urgència entre el govern i les comunitats per a l’acollida dels menors no acompanyats arribats a Ceuta

La ministra Belarra convoca una trobada per a donar “una resposta col·lectiva” als 1.500 menors que han entrat al territori nacional sense progenitors

Un soldat espanyol trasllada un menor en la platja fronterera del Tarajal de Ceuta
Un soldat espanyol trasllada un menor a la platja fronterera d'El Tarajal de Ceuta / Reduan (Efe)

Els responsables dels serveis socials de les comunitats autònomes i del govern espanyol es reuneixen aquest dimecres per a estudiar una resposta conjunta a la situació dels menors no acompanyats que han arribat a Ceuta aquesta setmana, arran de la crisi migratòria sorgida a la ciutat autònoma.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha convocat d’urgència el Consell Territorial de Serveis Socials, que tindrà lloc aquest dimecres de vesprada. Belarra proposarà als responsables de Serveis Socials de les administracions autonòmiques acordar "una resposta col·lectiva com a país a l'altura dels compromisos internacionals amb els drets de la infància", segons ha explicat en Twitter.

Cal recordar que els últims dies han arribat a Ceuta, travessant la frontera d'El Tarajal, vora 8.000 persones procedents del Marroc. De totes elles, s’estima que almenys 1.500 podrien ser menors

En la reunió del passat 30 d’abril, les comunitats autònomes i els responsables nacionals dels serveis socials integrats en el Consell Territorial van acordar el finançament per a l'atenció de menors que arriben a Espanya sols, sense cap progenitor. Algunes comunitats van oferir aleshores places solidàries per a atendre els menors que arriben a les Illes Canàries o a Andalusia. 

També et pot interessar

stats