El requisit lingüístic, una tasca pendent del nou Botànic

El Consell Jurídic Consultiu avala el requisit lingüístic però retrau a la Generalitat “incoherències” sobre la seua implementació.

Puig, Oltra i Dalmau
Puig, Oltra i Dalmau

El requisit lingüístic, inclòs en la Llei de funció pública, és una de les tasques pendents del nou govern del Botànic. La norma es va començar a negociar amb els representants sindicals, però va ser impossible arribar a tramitar-la a les Corts durant la legislatura passada.

El conegut com a requisit lingüístic implica que tota persona puga ser atesa pels treballadors de l’administració autonòmica en qualsevol de les dues llengües oficials.

Ara s’ha fet públic un informe del Consell Jurídic Consultiu sobre aquest avantprojecte de llei en què avala la inclusió del requisit en la norma, però retrau a la Generalitat les “incoherències” sobre la seua data d’implementació, perquè dona dues dates diferents.

El nou Consell haurà, per tant, d’aclarir aquests detalls i fixar una data d’entrada en vigor de la capacitació en valencià per als empleats públics. En aquest moment i, segons la categoria professional, els funcionaris de la Generalitat hauran d’acreditar el nivell de coneixements de valencià.

També et pot interessar

stats