Reobrin la causa contra Carlos Fabra i Sergio García per l’adquisició dels terrenys del camp de golf

El mateix jutjat va estimar que no existia “cap relació” entre el préstec de 100.000 euros del pare del golfista a l’expresident de la Diputació de Castelló el 2009 

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra arribant als jutjats a Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra arribant als jutjats a Castelló / Europa Press

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha acordat reobrir la causa que investiga a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, al golfista Sergio García i el seu pare per possibles societaris en l'adquisició de terrenys en el camp de golf de la Coma, situat a Borriol.

La jutgessa instructora ha acordat reobrir la causa després d'estimar el recurs de reforma plantejat pel Ministeri Fiscal contra l'acte de 23 de gener del 2024 que acordava el sobreseïment provisional del cas. La magistrada va entendre llavors que no existia "cap relació" entre el préstec de 100.000 euros efectuat pel pare del golfista a Carlos Fabra el 2009 amb l'adquisició per part de l'empresa de la família de l'esportista, Golf Borriol, SL, dels terrenys propietat de Golf del Mediterrani, SA, el consell d'administració de la qual presidia també l'expresident de la Diputació.

La titular entén que, revisades les declaracions i diligències practicades en este procediment, entre elles els informes de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia, escau estimar el recurs i deixar sense efecte l'acte d'arxivament perquè el procediment seguisca el seu curs i es puga formular escrit d'acusació. L'acte pot ser recorregut en apel·lació, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La causa es va obrir el juliol del 2016, va ser arxivada el maig del 2017 i es va reobrir el 2020 en aparéixer noves dades en el marc d'un altre procediment, el que se segueix per la presumpta ocultació del patrimoni de Fabra, qui també va ser màxim responsable provincial del PP a Castelló.

La denúncia inicial la van presentar dos socis i liquidadors solidaris de la mercantil Golf del Mediterráneo SA contra la mercantil Golf Borriol SL, que presidia Carlos Fabra i el seu consell d'administració, per la venda tant dels terrenys com la transmissió de l'explotació de l'activitat econòmica. Estos van denunciar presumptes irregularitats comeses per altres nou socis de l'empresa, entre ells Carlos Fabra, i es van obrir llavors les diligències prèvies d'investigació per un presumpte delicte societari.

També et pot interessar

stats