El jutjat arxiva la causa pel camp de golf de Borriol i no aprecia delictes en Carlos Fabra i Sergio García

Entén que no existeix "cap relació" entre el préstec de 100.000 euros del pare del golfista a l’expresident de la Diputació de Castelló en 2009 amb l’adquisió dels terrenys de golf

Imatge d'arxiu de Carlos Fabra arribant als jutjats a Castelló
Imatge d'arxiu de Carlos Fabra arribant als jutjats a Castelló / Europa Press

La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha acordat el sobreseïment provisional de la causa en la qual s'investigaven possibles delictes societaris en l'adquisició del camp de golf situat en la localitat de Borriol, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). La magistrada considera que de les diligències no ha resultat la comissió de delictes per part dels investigats: el que fora president de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, el golfista Sergio García i el seu pare.

La causa es va obrir el juliol de 2016, va ser arxivada en un primer moment el maig de 2017 i es va reobrir amb posterioritat, ja en 2020, en aparéixer noves dades en el marc d'un altre procediment, que es manté obert per la presumpta ocultació del patrimoni de Fabra. Ara, el jutjat d'instrucció número 4 de Castelló ha estimat la sol·licitud de sobreseïment de les actuacions formulada pels tres investigats.

La magistrada entén que no existeix "cap relació" entre el préstec de 100.000 euros efectuat pel pare del golfista a Carlos Fabra en 2009 amb l'adquisició per part de l'empresa de la família de l'esportista, Golf Borriol, SL, dels terrenys propietat de Golf del Mediterrani, SA, el consell d'administració de la qual presidia també l'expresident de la Diputació.

"La constitució de les hipoteques que va prestar Golf del Mediterrani, SA, va ser feta per decisió del consell d'administració i ratificada per la junta general de la societat", recull la resolució, que pot ser recorregut en reforma i/o apel·lació. Aquestes decisions, afig, estaven "fora de l'abast i poder de decisió" de Fabra, "la participació de la qual quedava reduïda a emetre el seu propi vot sense ostentar la majoria necessària per a adoptar l'acord".

Finalment, l'acte recull que les diligències d'investigació practicades no han acreditat que els investigats "reberen remuneració o cap gratificació" a conseqüència d'aquestes operacions econòmiques, ni s'ha establit "cap relació" entre el préstec de 2009 abans citat amb l'adquisició dels terrenys del camp de golf. "El contracte d'arrendament es presenta com una solució econòmica per a l'entitat Golf del Mediterrani, SA, previst per a cobrir un període de deu anys, encara que posteriorment va quedar limitat a un període inferior des de la seua signatura l'any 2013 fins a l'any 2016, quan s'adjudiquen els terrenys a Golf Borriol", precisa la resolució judicial.

També et pot interessar

stats