Les reivindicacions dels agents socials en matèria d'educació, empresa i discapacitat (II)

À Punt Mèdia es fa ressò en dues entregues de les reclamacions que fan als governs resultants del 28A.

À Punt Mèdia es fa ressò en dues entregues de les reclamacions que fan als governs resultants del 28A | ÀP
À Punt Mèdia es fa ressò en dues entregues de les reclamacions que fan als governs resultants del 28A | ÀP

Les eleccions autonòmiques i generals estan dibuixant uns escenaris polítics que possiblement no es concreten fins que passen els comicis municipals del 26 de maig. En À Punt NTC matí hem volgut escoltar la veu dels empresaris, de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic i de les persones amb discapacitat, perquè expliquen quines són les assignatures inajornables per al nou govern del Botànic i per al nou executiu de Pedro Sánchez. 

En matèria d'Educació

Les millores en matèria educativa transcendeixen el govern de Ximo Puig que s'està gestant perquè també competeix el govern estatal. En declaracions a la televisió d'À Punt, el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, Màrius Fullana, ha reclamat un nou sistema educatiu. Reconeix que s'han fet passos per aconseguir-ho però s'ha lamentat que encara queda molt a fer. 

Per a la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de les comarques de València (Fampa) és necessària una nova llei educativa que substituïsca la Lomqe. A més, Fullana ha destacat que encara hi ha molts alumnes que estudien en barracons i ha reclamat més recursos per a resoldre aquesta situació. 

Una altra de les reivindicacions del col·lectiu és la necessitat d'incorporar més professorat especialitzat, sobretot per a centres amb una alta taxa d'estudiants amb diversitat funcional, perquè la inclusió social siga real. 

En matèria empresarial i d'infraestructures

El president de la CEV, la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, ha denunciat que la Comunitat Valenciana ha perdut pes industrial per l'infrafinançament crònic que pateix i que ha restat competitivitat en tots els sectors productius i industrials respecte d'altres comunitats autònomes. 

Per al portaveu de l'empresariat valencià és urgent que el model productiu millore en innovació i també en inversió en infraestructures. "El corredor mediterrani, el corredor cantàbric, les connexions amb els ports i els aeroports són assignatures pendents i aquesta connectivitat necessita una inversió de 21.000 milions d'euros, dels quals 4.000 haurien de vindre a la Comunitat Valenciana", ha assenyalat Navarro. 

Així mateix, el president de la patronal valenciana ha negat preocupació per la possibilitat de l'entrada en el govern del Botànic d’Unides Podem, que en l'anterior legislatura va demanar la taxa per gestió de residus i la taxa turística, i s'ha mostrat confiat que siga el PSPV el que lidere l'executiu. 

En matèria de discapacitat

Les necessitats de les persones amb discapacitat són una altra de les assignatures inajornables de les quals s'han d'ocupar els nous governs. Hui és el Dia Nacional de la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat i Luis Vañó, el president del Cermi CV (plataforma global que defén els ciutadans amb discapacitat i les seues famílies), ha manifestat la necessitat de destinar recursos per a continuar facilitant la vida d'aquestes persones. 

Vañó ha explicat que el seu col·lectiu reclama a la nova administració que promoga, elabore i aprove una llei d'accessibilitat global a la Comunitat Valenciana i una llei de malalts crònics "real i autèntica on l'espai sociosanitari siga real i efectiu". Ha destacat que també queda pendent el reconeixement del grau de discapacitat i el desenvolupament de la figura de l'assistent personal, apuntat en la llei d'autonomia i dependència.

També et pot interessar

stats