El rei Joan Carles aterra a Galícia en la primera visita a Espanya el 2024

Té la intenció de participar en la primera regata de l'any en aigües de Sanxenxo

El rei emèrit arribant a casa del seu amic Pedro Campos en Sanxenxo (Pontevedra)
El rei emèrit arribant a casa del seu amic Pedro Campos en Sanxenxo (Pontevedra) / Lavandeira jr (Efe)

El rei Joan Carles ha aterrat aquest dimecres a Vigo per a fer la primera visita a Espanya el 2024. És la sisena ocasió que arriba a aquesta població des que va fixar la residència a Abu Dhabi el 2020. Després d’aterrar, s’ha desplaçat a Sanxenxo (Pontevedra) per a allotjar-se a casa del seu amic Pedro Campos.

En el huité viatge a Espanya després d'establir-se a la Unió dels Emirats Àrabs, el rei emèrit ha aterrat a l'aeroport de Vigo-Peinador en un vol privat procedent de Vitòria, on ha arribat aquest migdia per a una revisió mèdica. Com en altres ocasions, el seu amic Pedro Campos, president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo, l’ha rebut al peu de la pista i novament la seua dona i ell exerceixen d'amfitrions de l'excap de l'Estat, a la turística localitat de Pontevedra. El rei Joan Carles –que va fer 86 anys el gener– pretén participar en la primera regata de l'any en aigües de Sanxenxo amb el seu vaixell Bribón.

Abans de vindre a Espanya, el rei emèrit va acudir, a principis de març, al Gran Premi de Fórmula 1 de Bahrain, on va començar el Mundial de la categoria reina d'automobilisme. Al final de febrer va coincidir amb els reis Felip i Letícia i la reina Sofia en el funeral del germà, el rei Constantí II de Grècia, a la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, al Regne Unit, on també van estar les infantes Elena i Cristina.

Després d'arxivar-se la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem el març del 2022 sobre les seues irregularitats fiscals, el pare de Felip VI ha anat normalitzant la pròpia situació, però va decidir mantindre la residència a Abu Dhabi de manera permanent i estable.

L'última visita a Espanya va ser el 20 de desembre en la celebració dels 60 anys de la infanta Elena, que va reunir quasi tota la família Borbó i Grècia, mentre que l'estada anterior a Galícia es remunta a la fi de novembre, quan va estar una setmana a Sanxenxo, on es va proclamar campió de la Lliga Espanyola de la classe 6 metres.

L'emèrit també va acudir a la festa dels 18 anys de la princesa Elionor el 31 d'octubre de l'any passat, encara que no el van convidar als actes institucionals per la jura de la Constitució de la neta.

També et pot interessar

stats