El regidor d'Elx esguitat per l'escàndol sexual en Setmana Santa renuncia al càrrec

L'alcalde, Pablo Ruz (PP), mostra suport a José Navarro després que l'hagen acusat de practicar sexe en la parròquia del Salvador i carrega contra els qui han "embrutat malintencionadament" el seu nom

L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz, i la portaveu de Vox en el consistori il·licità, Aurora Rodil, en la roda de premsa d'aquest divendres

El regidor del PP de l'Ajuntament d'Elx a qui una confraria va fer fora d'una església durant una matinada de la Setmana Santa per mostrar comportament "indecorós", José Navarro, ha decidit renunciar al càrrec i deixar l'acta en la corporació municipal. L'assumpte ha generat un autèntic terratrémol a la ciutat, sobretot després que se l'haja acusat d'haver mantingut relacions sexuals davall d'un dels passos de la Setmana Santa dins del recinte religiós. Finalment, i després de dos dies de polèmica, ha esguitat també el govern local i ha obligat Navarro a fer un pas arrere abans de complir un any com a regidor per la pressió creixent de l'opinió pública i l'oposició política, que exerceixen PSPV i Compromís.

La polèmica va esclatar dimecres, després que transcendiren unes acusacions contra l'al·ludit, que fins aleshores era membre de la Germandat de la Flagel·lació i la Glòria. En concret, deien que el passat 22 de març, Divendres de Dolors, va entrar ebri a la parròquia del Salvador i va practicar sexe amb una dona davall d'unes andes de la Setmana Santa, coincidint amb la preparació dels passos per a les processons. Navarro ha reconegut el primer extrem i ha demanat disculpes per haver entrat en un espai religiós "sota els efectes de l'alcohol", però insisteix que la part de les relacions sexuals és una "calúmnia" i un "rumor malintencionat" pel qual ja ha posat una denúncia en els tribunals. Més enllà d'haver-se mostrat "penedit" per l'episodi, descartava dimitir, fins que aquest divendres la pressió ha sigut insostenible i ha decidit fer el pas arrere.

L'alcalde d'Elx, Pablo Ruz (PP), ha informat de la renúncia de Navarro com a regidor de Recursos Humans, Esports i Seguretat en una roda de premsa convocada d'urgència en què ha estat acompanyat per la portaveu de Vox i tercera tinent d'alcalde en el consistori, Aurora Rodil. El Partit Popular i la formació d'extrema dreta tancaren en juny del 2023 una coalició de govern després d'arrabassar-li l'alcaldia al PSPV gràcies als resultats de les eleccions municipals.

A Ruz, amic personal del regidor dimitit, se l'ha vist visiblement emocionat i ha admés "sentir un dolor profund" per la situació que s'ha generat. Segons ha explicat, l'eixida del company de partit va començar a negociar-se fa dues setmanes. En tot moment ha volgut mostrar-li "suport i afecte": "No entre a valorar rumors, no soc un fariseu. Certifique el seu treball d'excel·lent, com a regidor, treballador responsable de recursos humans i esports" ha dit, amb la veu trencada.

El cap del govern d'Elx ha reconegut la "gravetat" dels fets "morals" ocorreguts i ha explicat que va demanar a Navarro que "restablira l'error moral comés" demanant disculpes a totes aquelles persones que s'hi pogueren haver sentit ofeses per la seua conducta. "El rector del Salvador, el president de la germandat, els companys del govern municipal..." ha enumerat. Ruz ha assegurat sentir "orgull" per com ha gestionat la polèmica el regidor afectat després que haja demanat perdó públicament per haver estat ebri en una parròquia de la ciutat. I ha carregat contra totes les persones que, segons ell, s'han aprofitat de la polèmica per a "embrutar farisaicament i malintencionadament" el seu nom. "Ara comença un procés perquè defenga el seu honor" ha assenyalat, amb el qual dona l'episodi per tancat.

La portaveu de Vox en el consistori il·licità, després de subscriure les paraules del seu alcalde, s'ha encomanat a la Mare de Déu i el Jesuset perquè "en la seua immensa misericòrdia el protegisca a ell, la família i els pares", així com a tot el govern local "perquè puguem continuar treballant com fins ara pel bé comú dels il·licitans".

Dies "complicats"

En un comunicat emés també aquest divendres, el regidor dimitit ha assegurat haver viscut uns dies "complicats" a causa del que ell considera una difamació. “S'ha comés una difamació contra la meua persona i em reserve el dret d'ampliar les accions legals que he interposat”, ha expressat el fins ara titular de Recursos Humans, Esports i Seguretat. Navarro ha precisat que abandona l'acta per “motius personals” i per a protegir la família “davant de les informacions aparegudes aquests dies”. “Vull agrair a la meua dona, a tota la meua família, als funcionaris de l'Ajuntament d'Elx i als meus companys del govern municipal l'ajuda i el suport prestat en els últims mesos i en aquests dies tan complicats per a mi, personalment”, ha exposat en l'escrit.

També et pot interessar

stats