El regidor de l'escàndol a Elx: "Dir que he tingut sexe davall d'un pas de Setmana Santa és una calúmnia"

José Navarro (PP) demana disculpes i admet haver entrat begut a l'església, però es nega a dimitir com reclama l'oposició i avança una denúncia en els tribunals

José Navarro, el dia que va prendre possessió del càrrec com a regidor d'Elx
José Navarro, el dia que va prendre possessió del càrrec com a regidor d'Elx / À Punt NTC

El regidor de Seguretat, Recursos Humans i Esports d'Elx, José Navarro, ha passat a estar en boca de tots a la ciutat en les últimes hores. L'escàndol ha esclatat després que se l'haja acusat d'haver entrat ebri a la parròquia del Salvador i haver mantingut relacions sexuals amb una dona davall d'un tron de la Setmana Santa, coincidint amb la preparació dels passos de la germandat a la qual pertany, la de la Flagel·lació i la Glòria. L'al·ludit, del PP, ha demanat disculpes i ha reconegut només el primer fet, però nega les relacions sexuals. També s'aferra al càrrec i diu que no dimitirà, davant de l'exigència de l'oposició perquè deixe l'acta, i el govern municipal que comparteixen el PP i Vox emmarca els fets en un "assumpte privat".

En una entrevista al diari Información aquest dijous, Navarro assegura ser "conscient" d'haver comés "l'error" d'acudir a una església el Divendres de Dolors, 22 de març, "amb un comportament que no és procedent tindre dins d'un lloc de culte", en referència a l'estat d'embriaguesa que presentava. Hi va entrar begut, sí, admet. De fet, la confraria que custodiava el tron que hi havia dins del temple el va fer fora en considerar que va mostrar una conducta inadequada, de la qual no han transcendit més detalls. Ell insisteix, de manera tallant, que no va tindre relacions sexuals amb ningú, "ni dins, ni fora" del pas. I ha qualificat aquestes afirmacions de "rumor fals" i "calúmnia" i ha anunciat que ja ha posat una denúncia en els jutjats contra aquelles persones que l'han difós. "Em sembla una falta de respecte que algú puga llançar una acusació d'aquesta classe, per a la meua persona i sobretot per a la meua dona", ha lamentat.

El cas ha provocat un autèntic terratrémol polític a Elx, on el PP i Vox comparteixen coalició de govern local després d'haver-li'l arrabassat al PSPV en les eleccions municipals del 2023. La pressió des de l'oposició perquè se'l destituïsca s'ha incrementat en les últimes hores. Els portaveus dels grups municipals del PSPV i Compromís, Mariano Valera i Esther Díez, coincideixen que els fets ocorreguts són "molt greus" perquè Navarro és un servidor públic i amb la seua actitud "ha danyat la imatge de la ciutat d'Elx i de la Setmana Santa il·licitana". També demanen explicacions a l'alcalde, Pablo Ruz, i li exigeixen que lleve les competències de Seguretat i Esports al regidor si ell no abandona.

L'implicat, però, no contempla dimitir. Almenys, per ara. Es mostra "penedit" d'haver entrat begut a la parròquia i ha insistit que ja ha demanat perdó per l'episodi "als responsables de la confraria, del govern i a la meua família". "En un entorn catòlic com el nostre hem de ser conscients dels nostres errors, demanar perdó i saber perdonar", ha resolt, donant per tancada la polèmica.

La confraria il·licitana del Santíssim Crist de la Columna ha tramitat ja la baixa sol·licitada pel regidor mateix, en condició de confrare, per l'incident ocorregut aquell Divendres de Dolors. D'acord amb la versió de la germandat, Navarro "va tindre un comportament indecorós", però no han concretat més. A més, han explicat a EFE que ja s'ha donat curs a la baixa i que hui dia no existeix cap denúncia dins de la confraria sobre els fets.

L'executiu liderat pel popular Pablo Ruz no contempla destituir el seu company de partit ni tampoc retirar-li les competències. En cas de fer-ho, hauria de governar en minoria i l'escenari seria complicat, perquè el PP i Vox sumen catorze regidors, davant dels tretze del PSPV i Compromís. "És un tema personal i ja ha demanat perdó", ha conclòs Inma Mora, portaveu de l'equip del govern de l'Ajuntament d'Elx.

També et pot interessar

stats