El regal per Nadal amb vísceres de corder precipita el trencament del govern de Vinaròs

Després de la dimissió del regidor socialista, l'alcalde retira les competències a l'edil afectada. Hores més tard, Tots Som Vinaròs anuncia que se'n va a l'oposició

El regal per Nadal amb vísceres de corder precipita el trencament del govern de Vinaròs / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de gener 2022 - 14:51 Actualitzat: 20 de gener 2022 - 09:38

El cap de corder que un regidor socialista de Vinaròs va regalar a la seua sòcia de govern de Tots som Vinaròs dins del joc de l’amic invisible ha acabat per trencar el govern municipal d’aquesta població del Baix Maestrat en un matí en què s'han succeït les compareixences del PSPV i Tots som Vinaròs.

L’edil del PSPV José Chaler ha presentat la dimissió aquest dimecres, mentre que la regidora Anna Fibla s’ha quedat sense competències en retirar-li-les l’alcalde.

Aquest escac i mat, que deixava en una delicada situació el govern municipal, basat fins aleshores en un pacte a tres bandes del PSPV, Compromís i Tots som Vinaròs, ha durat només unes hores, fins que Tots som Vinaròs anunciava que deixava el govern municipal en interpretar com "una situació més de menyspreu", semblant a les viscudes els dos anys i mig anteriors, la retirada de les competències a Anna Fibla.

La crisi de govern tenia un nou episodi de vesprada, quan va haver un ple extraordinari, que va demanar el PP, per a reprovar el regidor del PSOE i l’alcalde de Vinaròs. La moció va tirar avant amb els vots a favor de part de l’oposició i de Tots Som Vinaròs, que fins unes hores abans era soci de govern de socialistes i Compromís al consistori vinarossenc.

L'alcalde argumenta "falta de confiança"

En la mateixa roda de premsa en què l’alcalde, Guillem Alsina, ha comunicat la dimissió del seu company de formació José Chaler, ha anunciat que llevava a la regidora Anna Fibla “totes les seues funcions delegades” i argumentava “falta de confiança” en la representant de Tots som Vinaròs.

En la mateixa compareixença Alsina ha reconegut que, des que van ocórrer els fets el passat 21 de desembre, les tres formacions que integren el govern han mantingut diverses reunions, que han acabat “sense un acord definitiu”.

Aquesta circumstància, unida a la discrepància amb algunes de les afirmacions que va pronunciar la regidora Anna Fibla, “que no s’ajusten a la realitat dels fets que van passar el 21 de desembre –en al·lusió al moment en què el regidor socialista va lliurar el cap i les vísceres de corder embolicats en hortalisses en mal estat a Anna Fibla– ni de les qüestions internes del pacte”.

Així mateix, l’alcalde de Vinaròs assegura haver retirat les competències a Fibla perquè no ha observat cap “matisació” ni tampoc “una rectificació” de les afirmacions de la regidora de Tots som Vinaròs que no s’ajusten a la realitat. Davant aquesta situació, Guillem Alsina ha decidit que Anna Fibla deixe de tindre les competències municipals en Agricultura, Pesca, Comerç, a més de Cultura i Patrimoni.

L'escletxa oberta en el govern de Vinaròs ha acabat convertint-se en un trencament explícit unes hores després, quan la regidora Cecilia Pastor, de Tots som Vinaròs, anunciava que la seua formació trencava el pacte de govern i afirmava preparar-se "per a treballar des de l'oposició".

Aquest partit considera que la retirada de les competències a la seua companya Anna Fibla ha suposat el trencament, "de manera unilateral" segons han matisat, dels esforços de les tres formacions del govern per a reconduir la situació. "Ha suposat el menyspreu a Anna Fibla, però també a Tots som Vinaròs", lamentava Pastor.

Lloança als altres dos edils de Tots som Vinaròs

La formació adoptava aquesta decisió, tan sols unes hores després que l'alcalde transmetera públicament el seu suport als regidors Hugo Romero i Cecilia Pastor, de Tots som Vinaròs i els mantinguera les seues competències. És més, Guillem Alsina ha lloat el treball d'aquests dos edils en les àrees municipals que gestionen i ha mostrat el seu desig que continuen treballant com fins ara.

D'altra banda, i respecte al substitut de Chaler en el govern de Vinaròs, l'alcalde ha dit que s'estudiarà "la millor possibilitat per a acabar de conformar el grup socialista". Així les coses, el govern de Vinaròs queda ara mateix en minoria, i compta només amb el suport del PSPV i Compromís.

De vesprada, en el ple, tots els partits amb representació municipal van demanar disculpes a la ciutadania per la crisi de govern. Juan Amat, portaveu dels populars, lamentava “la ingovernabilitat en la qual estarà sumit Vinaròs els pròxims mesos”.

També et pot interessar

stats