El regidor que ha regalat vísceres de corder a una edil de Vinaròs es disculpa i diu que “era en clau de broma”

"Reconec que no va estar encertat i per això demane disculpes públiques”, ha explicat l'edil socialista José Chaler, que va entregar l'obsequi a Anna Fibla, companya al govern municipal amb la formació Totes i Tots som Vinaròs

La regidora Anna Fibla a l'esquerra i el regidor José Chaler a la dreta
La regidora Anna Fibla a l'esquerra i el regidor José Chaler a la dreta / À Punt NTC

 “Vaig plantejar el regal en clau de broma, reconec que no va estar encertat i per això demane disculpes públiques”, són les paraules de José Chaler, regidor socialista de l’Ajuntament de Vinaròs, que dimarts passat va regalar a Anna Fibla, companya de govern de la formació Totes i Tots som Vinaròs, un cap de corder embolicat amb verdures en mal estat.

Arran de la polèmica que ha alçat aquest regal, que fins i tot han portat a l’afectada, segona tinenta d’alcaldia, a demanar el cessament de Chaler, amb competències d’Urbanisme, aquest regidor ha negat que, en cap cas, el regal fora una cosa acordada amb el PSPV per a "ofendre, desbaratar o causar-los un perjudici, ni molt menys en clau mafiosa o d'ofensa, equiparant-ho a un atac masclista com s'ha dit públicament".

Anna Fibla, per la seua banda, en declaracions a À Punt, explicava que “va ser una broma que no vam entendre”, en referència als seus companys de partit. “Va ser cruel i desagradable”, afegia. Per a la regidora de Cultura i Agricultura, “el cap degollat d’un corder, amb els ulls i les vísceres de corder, embolicat amb verdures podrides, amb una albergínia tota florida, unes bledes totes pansides i unes carxofes totes negres” que va rebre en una caixa com a regal del joc de l’amic invisible “no és tolerable”.

José Chaler assegura que ja li ha demanat perdó a la seua companya Tots i Totes per Vinaròs, que juntament amb Compromís, integren l’equip de govern d’aquest municipi del Baix Maestrat. Afirma que li va telefonar dimecres per a disculpar-se i que després li va enviar un missatge de text, però Fibla no va respondre. El regidor també ha demanat perdó al grup municipal socialista.

No podem seure en un equip de govern amb una persona així Anna Fibla - Regidora de Totes i Tots som Vinaròs

La regidora de Cultura ha insistit en el cessament del seu company de govern, però no ha aclarit què ocorrerà si no ho fa l’alcalde. “No podem seure en un equip de govern en una persona així”, advertia. Segons aquesta regidora, l’alcalde, Guillem Alsina, ha sigut còmplice de l’acció de Chaler, perquè va presenciar el moment en què ella va obrir el paquet, però “se'n va riure i no va parar l’acte”.

En cap cas es produeix una complicitat de riures, ni ganyotes amb la resta de l'equip de govern o amb el grup socialista José Chaler - Regidor del PSPV

En canvi, Chaler assegura que "en cap cas es produeix una complicitat de riures, ni ganyotes amb la resta de l'equip de govern o amb el grup socialista, com s'ha arribat a manifestar". "Al contrari, és evident que es va crear una situació d'incomoditat entre els assistents que van intentar esquivar de la forma que es va poder la continuació del lliurament dels regals, inclosos els dos regidors restants de Totes i Tots som Vinaròs".

Ara bé, a la pregunta sobre la possibilitat de trencar el pacte de govern si finalment Chaler continua amb la seua acta de regidor, Anna Fibla no ha volgut pronunciar-se. “Esperarem a vore com reacciona l’alcalde, nosaltres sempre hem apostat pel diàleg”, ha indicat. 

També et pot interessar

stats