Reaccions a la proposta de Díaz de limitar el preu màxim de la cistella

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, és partidària de fixar un preu mínim de venda per als llauradors

Diferents reaccions després de les declaracions de Yolanda Díaz sobre el límit de preus de la cistella de la compra / À Punt NTC

Yolanda Díaz manté la idea de limitar el preu màxim de la cistella bàsica en els supermercats. La polèmica s'ha traduït al País Valencià en un nou front: la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, és partidària de fixar un preu mínim de venda per als llauradors. 

El camp valencià descarta la mesura i vol que un organisme independent fixe una forqueta de preus que actue de referència efectiva. “Al final si tenim aquests marges, tenim un valor i un cost de referència per a tenir una cadena de valor molt més justa que la que tenim ara”, diu Carles Peris, secretari general de la Unió de Llauradors.

El sector rebutja limitar el preu màxim de la cistella de la compra com vol Díaz. “Em pareix una barbaritat que vulga regular els preus asseient a la taula de negociacions només la distribució i els consumidors, sense tindre en compte el sector productiu”, declara José Vicente Andreu, president d’ASAJA-Alacant

Entre màxims i mínims, volen que el govern investigue què passa en la cadena alimentària perquè agricultors i ramaders estiguen cobrant el mateix que fa quaranta anys.

També et pot interessar

stats