Rato: "A mi el senyor Bárcenas no m'ha donat diners mai"

L'exministre nega que les anotacions que apareixen en els papers sobre la caixa B del PP sota els epígrafs "Rodrigo R." o "R" es referisquen a ell.

Rodrigo Rato
Rodrigo Rato en una imatge d'arxiu / J. J. Guillen (Efe)

L'exministre Rodrigo Rato ha negat que les anotacions que apareixen en els anomenats papers de Bárcenas sobre la caixa B del PP sota els epígrafs "Rodrigo R." o "R" es referisquen a ell. "No he rebut cap remuneració del PP" des que el 1989 la va començar a rebre del grup parlamentari popular, ha assegurat.

"A mi el senyor Bárcenas no m'ha donat diners mai", ha emfatitzat Rato en la seua declaració com a testimoni en el judici sobre la caixa B del partit i el presumpte pagament en negre de part de la reforma de la seu del PP al carrer Gènova.

Bárcenas va assegurar que aquestes anotacions comptables es referien a sobresous percebuts per Rato i aquest dijous, en la seua declaració, l'exvicepresident econòmic en el govern de José María Aznar ha dit que no reconeix aqueixes anotacions "referides a mi, no sé al que es refereixen".

D'aquesta manera ha tractat de desacreditar els papers de Bárcenas: "Desconec el seu origen o veracitat, les referides a mi es són falses". "Desconec l'origen i la intervenció d'aquetes anotacions, no he rebut cap pagament per aquest conducte. Els meus ingressos venien per la Tresoreria d'Hisenda que pagava al govern i anteriorment pel grup parlamentari popular", ha insistit en la seua compareixença que s'ha produït per videoconferència.

En llibertat condicional i amb un altre procés obert

Rato està actualment en llibertat condicional després d'haver sigut condemnat per l'ús de les targetes black de Caja Madrid. En ser preguntat pel tribunal si es trobava actualment immers en un procediment, ha recordat que té "un procés que està acabant el període d'instrucció". "Hauré de veure l'acusació com es concreta", ha dit. Es referia a la causa en què l’investiguen pels increments patrimonials no justificats entre 2005 i 2015 i pels quals la Fiscalia Anticorrupció ja ha presentat acusació i li demana fins a 83 anys de presó per onze delictes contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals, insolvència punible, corrupció i falsedat documental.

També et pot interessar

stats