Aznar i Rajoy neguen la caixa B del PP

Aznar, que compareix per primera vegada com a testimoni en un judici, ha afegit que no sap el que han fet altres "ni li importa"

Aznar i Rajoy neguen la caixa B del PP

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha negat aquest dimecres haver rebut cap complement al seu sou estant en el PP i ha destacat que tot el que va rebre del partit va ser per transferència i que ho va declarar a Hisenda. Aznar compareix per primera vegada com a testimoni en un judici per a donar explicacions sobre la caixa B del PP i els presumptes sobresous a dirigents del partit. També compareix aquest dimecres com a testimoni en la mateixa sessió el també expresident i successor d'Aznar, Mariano Rajoy.

"Mai he rebut un sobresou", ha respost categòric en la seua compareixença com a testimoni per videoconferència i amb mascareta en el judici per la caixa B del partit, en el qual el principal acusat és l'extresorer del PP Luis Bárcenas. "No sé el que han fet els altres ni m'importa", ha sigut la seua resposta en ser preguntat per l'acusació Adade si coneixia que s'hagueren pagat sobresous en el PP en alguna ocasió.

Com ja va fer en la comissió d'investigació del presumpte finançament irregular del PP en el Congrés, Aznar ha rebutjat estar al corrent de cap caixa B: "Jo no he conegut cap comptabilitat en B del PP, cap comptabilitat paral·lela. No he conegut més comptabilitat que l'oficial".

L'expresident del govern espanyol s'ha desvinculat rotundament de les sigles J. M. que apareixen en diverses anotacions d'abril a juliol de 1990 en els famosos "papers de Bárcenas". "No senyor. No he rebut cap quantitat ni respon a cap consideració que em puga afectar" aquestes anotacions, si és que són certes", ha indicat.

A la pregunta de si va donar instrucció per a abonar 3,9 milions de pessetes a l'exconseller navarrès Calixto Ayesa el 1991, com va dir suposar l'exdiputat i expresident navarrés Jaime Ignacio del Burgo, Aznar ha insistit que no ha autoritzat mai cap pagament perquè no era la seua "funció" ni entrava dins de les seues "competències" o "responsabilitats". "No he autoritzat cap compensació", ha dit diverses vegades.

Rajoy: "No hi ha caixa B, en tot cas hi haurà uns papers de Bárcenas"

Per la seua banda, Mariano Rajoy ha emfatitzat que "no hi ha cap caixa B del PP" i ha agregat que en els seus 40 anys de militància en el partit mai ha sentit parlar d'aquesta suposada comptabilitat paral·lela. Rajoy ha advertit que en tot cas "hi haurà uns papers de Bárcenas".

L'expresident del govern espanyol i líder del PP també ha declarat que "mai ha triturat el que mai he tingut", en referència a l'acusació de Bárcenas d'haver destruït els papers. Rajoy ha indicat que va conéixer aquestes anotacions en publicar-se en els mitjans en 2013, de manera que és "metafísicament impossible" que les poguera destruir.

També et pot interessar

stats