Rajoy i Aznar declaren com a testimonis en el juí de la caixa B del PP

Bárcenas va especular que Rajoy va ser l’artífex de l'operació per a robar-li documents que comprometien dirigents del partit. 

Jose María Aznar i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
José María Aznar i Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy declaren aquest dimecres com a testimonis en el juí a l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas en relació amb la caixa B del partit, juí que va començar el 8 de febrer a l'Audiència Nacional. 

També declararà l'exministre de Justícia José María Michavila, a qui Bárcenas vincula amb la compra d'accions de Libertad Digital amb diners de la caixa B.

Serà la primera vegada que Aznar haja de donar explicacions davant d'un tribunal per la caixa B del Partit Popular, mentre que Rajoy ja va declarar com a testimoni en el cas Gürtel sent president del govern espanyol. Llavors va negar que coneguera la comptabilitat opaca reflectida en els papers de Bárcenas, que va qualificar "d’absolutament falsos".

La sentència, que va servir d'ariet per a la moció de censura que en 2018 va tombar el seu govern, va posar en dubte la credibilitat de Rajoy per negar l'existència d'una comptabilitat opaca en el partit i que el tribunal va donar per acreditada.

Bárcenas posa el punt de mira en Rajoy

Recentment, en una compareixença davant de la comissió d'investigació sobre el cas Kitchen, Bárcenas va especular que Rajoy va ser qui va ordenar l'operació Kitchen per a robar-li documents que comprometien dirigents del partit.

No és la primera vegada que l’extresorer del PP acusa l’expresident del govern espanyol ja que, en una carta en què es comprometia a col·laborar amb la justícia, deia que Rajoy i altres dirigents del partit van percebre sobresous i va assegurar que existeix una gravació de l'expresident on destrueix en una trituradora de paper una còpia de les anotacions de la caixa B sense saber que l'extresorer en tenia una altra.

També et pot interessar

stats