Bárcenas especula que Rajoy va ser l’artífex de l'operació Kitchen

L’extresorer del PP ha reconegut que va ser ell qui va fer la gravació que arreplegaria el moment en què va entregar a Rajoy diners de la caixa B. 

Bárcenas compareix per videoconferència en la Comissió del Congrés dels Diputats que investiga l'operació d'espionatge Kitchen
Bárcenas compareix per videoconferència en la Comissió del Congrés dels Diputats que investiga l'operació d'espionatge Kitchen / Kiko Huesca (Efe)

L’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas ha afirmat al Congrés dels Diputats que creu que l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy va ser qui va ordenar l'operació Kitchen per a robar-li documents que comprometien dirigents del partit. "És una suposició, però ho crec així", ha assegurat.

Bárcenas ha començat la compareixença davant de la comissió d'investigació sobre el cas Kitchen afirmant que s'acollia al dret a no declarar per no perjudicar la causa perquè una part és secreta, però ha respost després a algunes de les preguntes que li ha fet el portaveu del PSOE, Felipe Sicilia.

Així, ha donat l'opinió sobre les persones que van orquestrar l'operació, el primer d'ells l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que, segons les seues suposicions, va ordenar l'operació a l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez, ja que Martínez "no ha pogut tindre un interés personal a ordenar una investigació d'aquestes característiques sense comptar amb el suport del seu superior".

I "seguint amb les suposicions", ha afegit Bárcenas, Fernández Díaz va actuar al seu torn seguint ordes de "les persones que ocupaven la cúpula del PP i de Mariano Rajoy".

Bárcenas també ha reconegut que va ser ell qui va fer la gravació, que li va ser sostreta suposadament en l'operació Kitchen, que recolliria el moment en què va entregar a Rajoy diners de la presumpta caixa B i uns documents amb aquesta comptabilitat que l'expresident del govern espanyol, segons la seua versió, va destruir en el mateix moment.

Si en un primer moment li va dir al jutge de la Kitchen, Manuel García Castellón, que ell no l'havia gravada va ser perquè, segons ha indicat Bárcenas aquest dimecres, "no podia acreditar-ho". En una segona declaració davant del magistrat, ha recordat, sí que va reconéixer l'autoria d'aquesta suposada gravació. 

El PP renuncia a interrogar Bárcenas

El Partit Popular ha renunciat a interrogar Bárcenas en la comissió d'investigació del Congrés i ha dedicat el seu temps a repassar casos de corrupció dels altres partits polítics.

Luis Santamaría, portaveu de Justícia del partit, ha justificat la seua renúncia a fer preguntes al·legant que no volia qüestionar el seu dret a no declarar, ni interferir en les investigacions de la justícia. El seu temps d'intervenció, els quinze minuts dels quals disposa cada grup, l'ha dedicat a repassar investigacions judicials que han esguitat altres partits, especialment Podem i PSOE, als quals ha acusat d'utilitzar la comissió d'investigació per a atacar el PP.

També et pot interessar

stats