El juí per la caixa B del PP es reprén amb la declaració de Luis Bárcenas

La vista es va haver de suspendre al febrer per l'hospitalització per Covid d'un dels acusats.

Imatge d'arxiu de l'últim juí a Luis Bárcenas.
Imatge d'arxiu de l'últim juí a Luis Bárcenas.

El juí a Luis Bárcenas per la caixa B del Partit Popular es reprén aquest dilluns, en què declararà com a acusat. L'extresorer ja ha anticipant en les últimes setmanes part del contingut de la seua declaració, amb diverses revelacions en altres causes que afecten el PP (Púnica i Kitchen), i en la carta que va remetre a la Fiscalia Anticorrupció en què s’oferia a col·laborar amb la justícia.

L’última declaració de l’extresorer va ser al mes de febrer, però el juí va ser suspés per l'hospitalització per Covid d'un dels acusats.

La carta que va enviar a la Fiscalia Anticorrupció va servir de pròleg d'aquest juí. En l’escrit manifestava que l'expresident Mariano Rajoy era coneixedor de la caixa B, després que li comentara que va destruir en una màquina trituradora de papers tota la documentació que l'acreditava, sense saber que ell conservava una còpia d'aquella comptabilitat, els seus famosos papers. També va assenyalar Rajoy com un dels receptors de sobresous mensuals en el partit, que eixien de la caixa B. L'expresident del govern ha sigut cridat a declarar com a testimoni en aquest juí.

Bárcenas compleix condemna pel cas Gürtel i en aquesta causa s'enfronta a una petició de 5 anys de presó per un delicte fiscal, un altre de falsedat documental i un tercer d'apropiació indeguda, en relació, fonamentalment, amb el pagament amb diners procedents de la caixa B de quasi un milió d'euros per a la reforma de la seu del PP del carrer Génova.

També et pot interessar

stats