Intens acarament entre Fernández Díaz i el que va ser el seu número 2 pel cas Kitchen

L'exministre de l'Interior ha insistit que els missatges que Francisco Martínez li atribueix estan manipulats.

L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la seua arribada a l'Audiència Nacional aquest divendres
L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a la seua arribada a l'Audiència Nacional aquest divendres / Rodrigo Jiménez (Efe)

L'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el que fora el seu número dos, l'exsecretari d'estat de Seguretat, Francisco Martínez, han xocat aquest divendres en un intens acarament decidit pel jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló. Els dos han mantingut les seues versions sobre el que sabien cadascun d'ells del cas Kitchen, l'operació parapolicial que es va sufragar amb fons reservats per a sostraure documentació sensible del PP a l'extresorer del partit Luis Bárcenas. L'exministre ha tornat a negar que participara en aquest operatiu.

El jutge instructor ha citat tots dos ex-alts càrrecs del Ministeri de l'Interior durant el govern de Mariano Rajoy per a intentar que arriben a un acord sobre el que van relatar sobre els missatges registrats davant notari en els quals suposadament el ministre va sol·licitar al seu número dos que recabara informació sobre qüestions relacionades amb els delictes que s'imputaven a Bárcenas.

L’acarament ha començat amb una certa tensió, perquè cadascun d'ells ha ratificat les versions que ja van manifestar l’octubre passat en les seues declaracions com a investigats en la peça Kitchen que s’inclou en el marc del cas Tàndem. Es mantenen, per tant, les versions contradictòries entre els dos imputats.

Jorge Fernández Díaz ha afirmant que desconeixia l'operació Kitchen i ha assenyalat que els missatges que Martínez li atribueix estan manipulats. Martínez ha insistit que el llavors ministre li va enviar missatges relacionats amb l'operació Kitchen, un extrem que aquest ha negat en assegurar que no sabia res d'un suposat espionatge a Bárcenas. També ha reiterat que es va assabentar de tot per la premsa, mentre que el seu llavors número dos ha afirmat que va ser Fernández Díaz qui li va preguntar pel xofer de la família Bárcenas, Sergio Ríos, captat suposadament com a confident per a l'operació, i que li reportava la informació que li anava arribant.

Segons va explicar la defensa de l'exministre quan va comparéixer la setmana passada, alguns dels missatges que li atribueix Martínez contenen la lletra "k" en paraules com "kedado", un estil que no és propi de Fernández Díaz. Però l'exnúmero dos d'Interior ha rebatut aquest argument i ha afirmat que Fernández Díaz té contactes registrats en el mòbil en els quals substitueix la lletra c per la k. L'exministre ha contestat que ho fa per a diferenciar-los d'altres de semblants.

També et pot interessar

stats