Rajoy tanca la comissió Kitchen: "Respondré a tot"

L'expresident ha afirmat que no coneix l'excomissari Villarejo, que l'ha assenyalat directament

Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu.
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

"Respondré el que se'm pregunte". Amb aquesta declaració d'intencions acudeix aquest dilluns al Congrés l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy com a últim citat en la comissió parlamentària sobre la presumpta trama d'espionatge a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que manté processaments un ministre i un secretari d'Estat del seu primer gabinet.

La seua declaració tanca una comissió que va començar el passat 17 de març i per la qual han passat quasi quaranta compareixents, entre ells Bárcenas, i també exdirigents populars com l'exsecretària general del partit, María Dolores de Cospedal; l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, i el seu número dos, Francisco Martínez, tots dos processats en l'Audiència Nacional.

Ara serà el torn de Rajoy, que va ser president del govern estatal durant el temps en el qual els investigadors situen aquesta suposada operació parapolicial (entre 2013 i 2015) d'espionatge a l'extresorer, presumptament ordida des d'Interior per a fer-se amb informació comprometedora per al PP.

Rajoy no sols va avançar que anava a contestar aquest divendres, sinó que va apuntar que no coneix l'excomissari José Villarejo, una de les peces claus de l'operació Kitchen i qui en les dues ocasions que ha acudit al Congrés ha assenyalat l'expresident com a coneixedor de la trama i, fins i tot, com la persona amb la qual va mantindre contacte per telèfon.

Després de Rajoy, la comissió tancarà les portes i els grups tindran un termini per a presentar les conclusions i intentar acordar un dictamen abans que acabe l'any. Previsiblement, ja el 2022, aquest dictamen s'elevarà al ple del Congrés per a la seua ratificació.

També et pot interessar

stats