Puigdemont rep a la presó el vicepresident del Parlament

La visita es produeix un dia després que la Fiscalia General de Schleswig-Holstein n'ha demanat l'extradició a Espanya.

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, arribant a la presó de Neumünster (nord d'Alemanya)
El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, arribant a la presó de Neumünster (nord d'Alemanya)

Carles Puigdemont ha rebut aquest dimecres la visita del vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, a la presó de Neumünster (nord d'Alemanya), on es troba des de la seua detenció el 25 de maig passat.

El també diputat de Junts per Catalunya ha efectuat aquesta visita a l'expresident l'endemà de la sol·licitud de tramitar l'extradició a Espanya de l'expresident per part de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein, l'estat federat alemany on es troba empresonat Puigdemont, fronterer amb Dinamarca.

Abans d'entrar al centre penitenciari, Costa ha afirmat que "és una visita de faena i també per a mostrar el nostre suport a Puigdemont".

Es preveu que al llarg de la jornada el dirigent independentista reba també la visita de l'eurodiputat i exministre d'Exteriors eslové, Iva Vajgl, també per a mostrar-li el seu suport. 

Mentrestant, el Tribunal Territorial de Schleswig-Holstein ha iniciat l'anàlisi "en profunditat" de la petició d'extradició a Espanya que li va traslladar ahir la Fiscalia General de l'estat, una petició en què es dóna suport a tots els punts presentats per Espanya per a l'extradició de l'expresident pels càrrecs de rebel·lió i de malversació de fons públics, a més de sol·licitar que continue a la presó perquè considera que hi ha risc de fugida. 

El procés de decisió té dues fases. En la primera es decidirà si es manté Puigdemont a la presó, com demana la Fiscalia o se li canvien les mesures cautelars. La segona consistirà en l'anàlisi pròpiament dita de la petició d'extradició. 

"No podem comprometre'ns a concretar cap data. És una anàlisi meticulosa, que necessitarà uns quants dies", ha afirmat la jutgessa Frauke Holmer, portaveu del Tribunal, en declaracions, a EFE.

També et pot interessar

stats