Puig vol que Catalunya "participe i sume" en el nou model de finançament

El cap del Consell destaca que el curs escolar que comença dimecres és el de la "recuperació" que consolidarà tot el treball de la comunitat educativa

Puig durant la seua visita al col·legi El Rajolar d'Aldaia
Puig durant la seua visita al col·legi El Rajolar d'Aldaia / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha parlat sobre la seua reunió d'aquest dimecres amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i ha dit que l'objectiu principal és el d'acostar relacions empresarials, a més d'unir esforços en la reivindicació d'un nou model de finançament autonòmic.

En referència al canvi del model de finançament, Puig ha afegit que volen que "Catalunya hi participe i sume". El cap del Consell ha explicat que la Comunitat Valenciana comparteix amb Catalunya que el "criteri fonamental siga la població, però la reunió és per a veure si podem establir estratègies comunes i avançar per a resoldre aquesta qüestió que ens preocupa, perquè som la comunitat pitjor finançada i Catalunya pot ser un actor fonamental".

Puig ha apuntat que Catalunya és el principal mercat de les empreses valencianes i "necessitem garantir la màxima fluïdesa" perquè les empreses tinguen la capacitat de vendre el major nombre de productes possibles.

El president ha fet aquestes declaracions durant la visita al col·legi El Rajolar d'Aldaia amb motiu de l'inici aquest dimecres del curs escolar d'educació infantil i primària 2021-2022 acompanyat del conseller d'Educació Vicent Marzà. Puig ha assenyalat que al voltant de 800.000 xiquets i xiquetes entraran a unes aules "segures" en les quals se'ls rebrà "amb tota l'estima i la vocació d'aprenentatge".

En la seua visita, ha destacat que aquest és el curs "de la recuperació" que consolidarà tot el treball de la comunitat educativa. En aquest sentit, el president ha reconegut que el govern de la Generalitat "té clar que no existeix una altra prioritat que no siga l'educació". Per això, ha posat en relleu la inversió que s'ha fet "amb quasi mil milions en infraestructures i el més importat, el reforç de 5.000 professionals per a millorar el sistema educatiu".

Mazón destaca "l'obsessió" del Consell per Catalunya

El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha destacat aquest dimarts "l'obsessió de la Generalitat per mirar sempre Catalunya i per ajudar sempre els interessos de Catalunya, sobretot els independentistes". Així s'ha pronunciat el dirigent del PP en la seua visita a Castelló de la Plana en ser preguntat sobre com valora les reunions entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, respecte al finançament autonòmic.

Mazón ha subratllat que si aquestes reunions es fan per a defensar el finançament que mereix la Comunitat Valenciana, el PP "sempre" estarà a favor. No obstant això, ha assenyalat que li estranya que se siga capaç de reunir-se amb els veïns del nord per a saber les pretensions dels independentistes i siga incapaç de veure's amb els veïns de sud "per a defensar, per exemple, l'aigua que necessita la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats