Puig es reuneix amb cinc conselleries per a impulsar l’aprovació d'instal·lacions fotovoltaiques

El Consell espera aprovar 73 expedients urgents de plantes solars abans del 2023

Imatge d'arxiu d'una instal·lació fotovoltaica
Imatge d'arxiu d'una instal·lació fotovoltaica / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest dimarts al matí amb els responsables de les cinc conselleries competents en la implantació de les renovables a la Comunitat Valenciana per tractar d’agilitzar l’aprovació dels expedients d’instal·lacions fotovoltaiques que encara estan en tramitació.

Així, a la reunió està previst que assistisca el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España; el d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, i la de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

Precisament aquest dilluns, la secretària autonòmica de Política Territorial, Imma Orozco, ha negat en Les notícies del matí que hi haja un bloqueig en la tramitació dels expedients de plantes solars. Orozco, que també és alt càrrec de la part de Compromís, ha assegurat que al final del mes estaran enllestits els 73 informes que tenen més urgència, que la Generalitat vol aprovar abans del 25 de gener.

“Estem compromeses amb aquestes fites”, ha explicat Orozco, que ha assegurat que al seu departament s'han “autoobligat” a entregar els informes el 20 de desembre, perquè puguen acabar la tramitació a temps. Segons els càlculs de la secretària autonòmica, aquests 73 expedients donaran una "bona espenta" a la capacitat de producció d'energia fotovoltaica de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats