Puig reivindica davant Sánchez un finançament just i el transvasament "irrenunciable"

El president del govern espanyol ha anunciat la mobilització de 50.000 habitatges de la Sareb per al lloguer a preu assequible

Puig, Sánchez i Gómez, aquest diumenge en la clausura de la conferència municipal del PSOEa València / À Punt NTC

El president del govern espanyol i secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, ha anunciat que dimarts el Consell de Ministres aprovarà “la mobilització de 50.000 habitatges de la Sareb per al lloguer a preu assequible”. A més, el president espanyol s’ha compromés a passar del 3% actual del parc d’habitatge públic al 20%, en línia amb els “països més avançats” i molt per damunt del 9% de mitjana europea. “Si augmentem l’oferta pública d’habitatge, controlarem millor l’evolució del preu”, ha afirmat.

Sánchez ha clausurat aquest diumenge la conferència municipal del PSOE, davant de més de 4.000 càrrecs, candidats i simpatitzants del partit a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, l'acte més important de la precampanya de les pròximes eleccions municipals.

Abans, però, també han intervingut el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, l’únic baró del PSOE present, en qualitat d’amfitrió, i la candidata socialista a l’alcaldia de València, Sandra Gómez.

Puig reclama un finançament just i defensa l’energia verda, el dret a l'habitatge i la sanitat pública

El president del Consell ha reivindicat davant de Sánchez que és "necessari que hi haja un finançament just per a tot Espanya", ja que els avanços que s'han fet en aquesta matèria per a la Comunitat Valenciana han sigut "insuficients" i ha afegit que el transvasament Tajo-Segura és "irrenunciable", sempre amb "respecte mediambiental". Reivindicacions que no han comptat amb cap resposta per part de Sánchez.

Puig també ha afirmat que en la nova legislatura "acabarem la desprivatització de la sanitat pública valenciana", i encara que ha dit que és conscient que més personal significa més despesa, ha assegurat que "la sanitat es mesura per la qualitat assistencial". Per això, "treballarem fort per a aconseguir una millora substancial de l'atenció primària". Com a exemple, ha posat les inversions en la xarxa d'hospitals i en noves tecnologies que "salvaran milers de vides".

En relació amb l’aposta del govern valencià per l’energia verda, Puig ha fet una crida a la descarbonització i ha recordat que “tenim una oportunitat històrica” per a passar de ser “una societat que compra combustibles fòssils a vendre combustibles verds”. "No hi ha planeta B i, per tant, cal descarbonitzar per terra, mar i aire".

Pel que fa a l’habitatge, tema present durant tot el cap de setmana en els actes polítics dels diversos partits en previsió de la futura llei que el regule, el president de la Generalitat ha agraït al govern espanyol “haver fet un pas endavant” per a solucionar “el gran problema que suposa l’habitatge” i ha recordat que “és un dret constitucional i ha de ser un dret real”.

Puig ha insistit que el PP s'equivoca, ja que durant aquesta legislatura s'ha registrat un rècord històric del turisme, més inversió estrangera i més empreses que mai. Per tant, el secretari general del PSPV ha defés que "no només gestionem bé l'estat del benestar, sinó que gestionem millor l'economia".

Gómez acusa el PP d'"arruïnar els valencians"

Sandra Gómez, per la seua banda, ha criticat les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una visita recent a la ciutat, quan va protagonitzar un acte del PP en què va demanar “tornar a alçar l’eix de la prosperitat” entre tots dos territoris. L’alcaldable ha qualificat de corrupte aquest eix popular que “va donar lloc a la Gürtel” i que “va fer molt pròspers els dirigents populars a costa de robar-nos i arruïnar-nos a tots els valencians”.

Més de 4.000 càrrecs, simpatitzants i candidats del partit de tot l’Estat han estat presents en la clausura d'un acte que ha durat tot el cap de setmana i en el qual els socialistes han tret pit de la futura llei d’habitatge i s’ha aprovat el programa marc del partit per a les municipals.

També et pot interessar

stats