Puig qualifica d'"aquelarre" l'acte entre Andalusia i Múrcia en defensa del transvasament Tajo-Segura

Els presidents dels dos governs autonòmics firmen una declaració institucional a Almeria en favor d’una infraestructura que consideren "bàsica"

Acte institucional a Almeria
Acte institucional a Almeria

Els màxims responsables dels governs de Múrcia i Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla i Fernando López Mira, del PP, han firmat aquest dilluns una declaració institucional conjunta a Almeria en favor del transvasament. Moreno Bonilla ha insistit en la voluntat dels dos governs de defensar aquest transvasament i ha reiterat voluntat de diàleg, però ha advertit al govern de Pedro Sánchez que estan dispostos a plantar cara contra els plans de reduir el cabal d’aquest transvasament. “Per aquest camí, no”, ha remarcat.

En l’acte no ha estat present cap representant polític de la Comunitat Valenciana, a pesar que el transvasament Tajo-Segura també es destina a les comarques del sud del territori. A la trobada estava convidat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha declinat assistir a la trobada per motius d'agenda. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat d'aquelarre la reunió. “Estem treballant en els regants de la Comunitat Valenciana per a generar un espai de diàleg que propicie finalment aigua per a sempre. L’aigua no pot ser un motiu de confrontació”, ha dit el president del Consell.

Durant l'acte d'aquest matí a Almeria, Fernando López Miras, president de Múrcia, del PP, ha defensat que en la història d’Espanya les dues regions han aportat molt, i més des que fa quaranta anys va començar a arribar aigua. Una “infraestructura solidària” que ha ajudat que aquestes zones puguen créixer i tindre subministrament. I ha assegurat estar “preocupat” per la voluntat del govern de Pedro Sánchez d’acabar en els transvasaments. “Ens juguem molt”, ha resumit per a demanar diàleg al govern. El responsable polític ha incidit en la necessitat que hi ha d’aquest recurs i ha remarcat també que es fa un ús responsable d’aquest transvasament.

Per la seua banda, Moreno Bonilla ha defensat que l’acte no és un front contra ningú, sinó un acte en benefici de la solidaritat a l'àmbit espanyol. “Cada gota d’aigua que ens arriba es converteix en riquesa, en llocs de treball, en benestar, en futur”, ha remarcat el president de la Junta d’Andalusia durant la seua intervenció. Bonilla ha dit estranyar la Comunitat Valenciana i ha confiat que se sume en breu a aquest front comú.

 La Generalitat considera el manteniment del transvasament com un "compromís irrenunciable" i ja ha anunciat un recurs contenciós administratiu contra l'orde TED/901/2020, del Ministeri de Transició Ecològica, que anul·la la concessió d'aigua del transvasament Tajo-Segura.

També et pot interessar

stats