Puig: "No podem permetre que cap maltractador ens represente en el govern"

La candidata a l'alcaldia de València, Sandra Gómez, ha insistit que no vol "tornar al passat del PP" i que es presenta com a alcaldessa per a mirar al futur i "no ser l'advocada que lluita contra la corrupció"

Puig en la seua intervenció durant l'acte del PSPV aquest dissabte
Puig en la intervenció durant l'acte del PSPV aquest dissabte / PSPV

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig, ha tancat la seua intervenció en l'acte central de campanya del PSPV a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València afirmant que “el problema més greu que té la societat és el terrorisme masclista". Per això, ha advertit Puig que "no podem permetre que cap maltractador ens represente en el govern”, en referència al candidat de Vox a la presidència, Carlos Flores, condemnat el 2002 per violència de gènere contra la seua exdona.

El líder dels socialistes valencians ha defensat un projecte per a la Generalitat basat en tres pilars: “Créixer millor, igualtat i justícia social i sostenibilitat”, un model de “societat avançada”, ha afirmat, on no hi haja “persones que viuen molt bé i altres molt malament”. A més, ha rememorat que va arribar el 2015 al govern amb un “projecte de recuperació, reparació i renaixement” i ha reivindicat que tots els indicadors “així ho demostren”. 

Quant al creixement econòmic, Puig ha valorat l’aliança assolida entre els governs estatal i valencià que “ha propiciat la reindustrialització d’aquesta terra” i ha reivindicat que “som la comunitat que major inversió estrangera ha aconseguit en els darrers anys”, afirmant que la inversió de Volkswagen ha sigut “la major de la reindustrialització de tot Espanya”.

A més, ha promés que tant als joves que acaben els estudis universitaris o d’FP, com a les persones majors de cinquanta anys, “se’ls donarà una oportunitat laboral perquè ningú es quede al marge”.

Puig ha centrat el discurs al voltant de la justícia social en els progressos fets en matèria d’universalització de la sanitat pública. En aquest sentit, ha promés que es “desprivatitzaran tots els departaments que va privatitzar el PP”.

En matèria educativa, també ha defensat “una educació pública gratuïta de zero a díhuit anys” i ha criticat que, en dues dècades, el PP “només va construir dues escoles infantils”. 

L’accés a l’habitatge, el suport a les famílies i la crisi climàtica han sigut altres dels aspectes que el secretari general del PSPV ha volgut destacar en el discurs, en castellà, que ha compartit després de la intervenció de la candidata a l’alcaldia de València, Sandra Gómez.

Sandra Gómez: "No vull ser l'advocada que lluita contra la corrupció"

Gómez, ha insistit que no vol "tornar al passat del PP" i que es presenta com a alcaldessa per a mirar al futur i "no ser l'advocada que lluita contra la corrupció".

La candidata a l'alcaldia de la ciutat de València ha insistit que el PSPV "és l'únic partit que ha donat la cara per la gent, per les dones i per les famílies treballadores" i ha volgut posar l'accent en el fet que "hem apujat el salari mínim interprofessional, les pensions i els sous", cosa que "no hauria passat si haguera governat el PP".

En aquest sentit, ha remarcat que "el PP va desmantellar tots els bancs, va tancar la televisió pública i va fer de la Comunitat Valenciana la capital de les estafes: de Terra Mítica, de la Fórmula 1, de la Copa de l'Amèrica, de la Ciutat de la Llum...". Ara, segons ha reiterat Gómez, "és la capital dels grans projectes: de Volkswagen, de la Ford, de Siemens, de CaixaBank..." i que, amb el govern municipal, s'estan construint 1.100 vivendes públiques.

La candidata també ha anunciat que aquesta setmana s'aprovarà un pla per a protegir indefinidament els habitatges del Cabanyal.

També et pot interessar

stats