Puig manté que la reforma fiscal serà "progressiva" per a ajudar els més vulnerables

El líder del PP valencià, Carlos Mazón, assegura que el president pot abaixar els impostos demà mateix si realment vol fer-ho

Puig, aquest dilluns, a un encontre econòmic
Puig, aquest dilluns, en una trobada econòmica / Rober Solsona (Europa Press)

El Consell treballa en una revisió fiscal global en l'àmbit competencial de la Generalitat, adaptada a aquest "temps d'inflació" i basada a ajudar les classes mitjanes i treballadores, protegir més la població vulnerable i impulsar la creació d'ocupació, segons va explicar aquest dilluns el president del Consell. Una reforma, ha afegit aquest dimarts, que serà "progressiva" i repercutirà no sols en els sectors més vulnerables, sinó sobre les classes mitjanes, "que en aquests moments estan patint la crisi".

Així s'ha expressat en declaracions als mitjans a Novelda (Vinalopó Mitjà), en l'acte del tall del primer ram de Raïm de Taula del Vinalopó en Saquets amb el qual arranca la campanya del 2022. Allí ha remarcat que la mesura econòmica comptarà amb els "mateixos paràmetres" i "ampliats" del que va ser "la primera reforma fiscal que va fer aquest govern".

"Nosaltres garantirem que siga una reforma fiscal progressiva i que avance també en altres sectors, sobretot les classes mitjanes, que en aquests moments estan patint la crisi", ha detallat Puig, qui ha agregat que la mesura repercutirà "per descomptat" en "els més vulnerables", però "també" en les classes mitjanes.

Finalment, ha especificat que aquesta serà una reforma fiscal "que no serà regressiva com la que es planteja per part de l'oposició", sinó "constitucionalista": "És a dir, defensant la progressivitat fiscal".

Les paraules de Puig han rebut una resposta ràpida del PP. El president del PP valencià, Carlos Mazón, líder de l'oposició, ha remarcat que si el president de la Generalitat "de debò vol abaixar els impostos, ho pot fer demà". Mazón ha remarcat que la reforma fiscal que anuncia Puig "no es concreta, arriba tard i malament".

També ha recordat que fa un any el PP valencià ja va proposar una reforma fiscal amb mesures concretes. Segons el líder popular, amb la proposta de reforma fiscal del PP, la baixada d'impostos suposaria un estalvi de 1.530 milions d'euros als ciutadans. La proposta s'ha presentat en les Corts a través de proposicions no de llei i d'esmenes als pressupostos de la Generalitat, però "sistemàticament el Consell de Puig ha dit que no", ha lamentat Mazón.

També et pot interessar

stats