Arcadi España destaca que el Consell vol adequar el sistema fiscal a una realitat amb la inflació per damunt del 10%

El conseller ha detallat que es tracta d'una proposta fiscal "progressiva" que facilite "la creació d'ocupació i estalvie diners a les persones que pitjor ho estan passant"

Arcadi España a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Consell està treballant en les reformes per a adequar el sistema fiscal valencià a la realitat actual. Ho ha explicat en Les notícies del matí el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España.

El conseller no ha avançat cap mesura concreta, però ha detallat que es tracta d'una proposta fiscal "progressiva" que facilitarà "la creació d'ocupació i estalviarà diners a les persones que pitjor ho estan passant".

L'objectiu és acostar el sistema fiscal a una realitat amb els preus per damunt del 10% i ajudar a reduir l'impacte dels preus. "Volem prioritzar a les famílies amb dificultats i afavorir la creació d'ocupació", ha destacat.

Arcadi España ha apuntat que el plantejament d'abaixar impostos ve per un context que "s'ha tornat més complex" per la invasió russa d'Ucraïna. De totes maneres, ha matisat que les propostes fiscals progressives d'un govern progressista "no tenen res a veure amb les del bloc conservador, amb una reforma fiscal regressiva".

Optimista amb els pressupostos

Arcadi España també s'ha referit a la negociació dels pressupostos del 2023, els últims d'aquesta legislatura, i s'ha mostrat "optimista" que s'aprovaran dins el termini i en la forma escaient. "El que ens demanen les famílies és que s'aproven prompte i siguen adients al que necessiten".

Així, ha dit que des de la seua conselleria parlaran amb tot el món per a tirar endavant els pressupostos d'una manera "participativa, consensuada i debatuda".

El finançament autonòmic "no està solucionat"

Sobre el finançament autonòmic, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, assegura que "el problema de fons no està solucionat" i continuaran reclamant un canvi model.

No obstant això, ha puntualitzat que la situació amb el govern de Sánchez és diferent de quan governava el PP perquè "malgrat que el model de finançament no ens dona els recursos adients, per altres vies el govern d'Espanya ens ha donat liquiditat".

També et pot interessar

stats