Puig lamenta el "viratge" del PP cap a l'extrema dreta: "No és una bona notícia"

Compromís avisa els populars que el poble valencià "no està disposat a caure en les mateixes trampes" del passat

El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, intervé en la Convenció Nacional del PP a València
El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, intervé en la convenció nacional del PP a València / Rober Solsona (Europa Press)

L'exhibició de força del PP a València per a tancar la convenció nacional aquest diumenge ha generat una cascada d'interpretacions. Des del govern del Botànic, el president Ximo Puig s'ha mostrat preocupat pel que considera un "viratge" del principal partit de l'oposició cap a l'extrema dreta: "No és una bona notícia", ha assegurat aquest dilluns, preguntat sobre això. 

Sis anys després els populars tornaren a la plaça de bous de València, escenari on s'han gestat les majories absolutes de dirigents com ara José María Aznar, Mariano Rajoy, Francisco Camps o Rita Barberá per a recuperar de nou l'essència del passat i consolidar la reconstrucció del partit des de la desfeta del partit en 2015, quan començaren a perdre els tradicionals bastions de poder a l'Estat, entre ells la Comunitat Valenciana. Les expectatives d'assistència al primer macroacte del PP en la pandèmia es van superar, amb vora 10.000 persones congregades en el recinte i una olor de míting en l'ambient. 

El cap del Consell ha dit sentir un "respecte absolut" per les decisions que adopten les formacions polítiques de cara a discurs i estratègia, però ha reconegut que li haguera agradat més que el PP es posicionara en línia als postulats que defenen els partits democristians o la dreta democràtica europea. 

Puig ha coincidit també amb l'alcalde de València, Joan Ribó, a assenyalar "l'inquietant viatge al passat" que es desprén de l'acte multitudinari dels populars a la plaça de bous. En Les notícies del matí el responsable de l'Ajuntament ha explicat que va tindre la impressió "d'estar mirant un flashback” i uns representants polítics que “han oblidat les causes pendents en els jutjats de l’època de Rita Barberá, entre elles el cas del presumpte blanqueig de diners al si del grup municipal”.

Compromís: "El poble valencià no està disposat a caure en les mateixes trampes"

Des de Compromís, una altra de les potes del govern del Botànic, s'han mostrat també crítics amb el discurs dels populars. La coalició es va colar en la cloenda de la convenció nacional itinerant amb un cartell lluminós a les portes de la plaça de bous que deia: "Casado, per favor, no vos n'aneu sense pagar (una altra vegada)", en referència al Congrés del PP celebrat el 2008 a Fira València.

Aquest dilluns, la formació ha tornat a insistir que l'acte li sona a música antiga de corrupció i pobresa. La consellera d'Agricultura i portaveu d'Iniciativa, Mireia Mollà, ha lamentat que el líder del PP, Pablo Casado, "mire al passat": En aquesta terra ja ens sona molt antiga aquesta música, l'hem patida i el poble valencià no està disposat a caure en les mateixes trampes", ha assenyalat en una roda de premsa, en referència a les dues dècades en què han governat el territori.

També et pot interessar

stats