Puig insisteix que les restriccions no acabaran amb la fi de l’estat d’alarma

El cap del Consell assegura que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent"

El president de la Generalitat atén els mitjans en la celebració del Dia del Treball
El president de la Generalitat atén els mitjans en la celebració del Dia del Treball / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat aquest dissabte que les restriccions per la pandèmia "no desapareixeran" amb la finalització el pròxim 9 de maig de l'estat d'alarma i ha dit que es prendran decisions de manera "tranquil·la i ordenada" per a una desescalada "prudent".

Així ho ha assegurat en l'acte de celebració del Dia Internacional del Treball a la ciutat de València, on ha insistit que l’’ofensiva’ per a superar la crisi sanitària és la vacunació. "Cada dia que passa anem avançant", ha ressaltat. 

Puig destaca la creació de llocs de treball com "la pedra angular de la recuperació"

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, el president de la Generalitat ha destacat en un missatge institucional que la creació de llocs de treball constitueix “la pedra angular de la recuperació”. L'objectiu del Consell és “traduir les inversions europees en 90.000 llocs de treball” a la Comunitat Valenciana, durant els pròxims tres anys, ha subratllat.

L'arribada dels fons suposa “una oportunitat inèdita en la nostra història que marcarà un abans i un després, i que començarà a produir-se després de l'estiu”, ha dit Puig, que ha afegit que, igual que el New Deal va permetre dinamitzar l'ocupació, els fons procedents de la Unió Europea contribuiran a crear treball en el que ha considerat “la nova revolució industrial verd”.

Referent a això, el president ha assenyalat que el canvi de model productiu cap a un més sostenible, a més de contribuir a “salvar el planeta”, permetrà “aprofitar la transició energètica, la digitalització i la nova indústria per a crear més ocupació”.

El treball, ha recordat el cap del Consell,  ha estat en el centre d'una emergència sanitària que “estem superant gràcies a la vacunació i a l'enorme responsabilitat de la societat”, i ha destacat la labor de les treballadores i els treballadors “essencials” que “van evitar el col·lapse en el pitjor moment de la pandèmia”. 

Superar identitarismes i reivindicar l’orgull obrer 

D'altra banda, Puig ha incidit en la necessitat que el progrés “supere identitarismes i lluites parcials per a abraçar a la immensa majoria de la societat”. “El progrés -ha afegit- ha de reivindicar l'orgull obrer, l'orgull de la classe treballadora que cada matí ix de casa per a contribuir, amb el seu esforç i la seua professionalitat, a millorar el nostre país”.

Puig ha destacat la necessitat de continuar reivindicant “més drets laborals que impedisquen precarietat i abusos, més oportunitats per a aconseguir treball, un millor treball, i més suport als aturats que necessiten ajuda”.

Puig ha recordat que, a més del suport estatal dels ERTO, la Generalitat ha complementat el pagament de les quotes de la Seguretat Social de més de 180.000 treballadors, i ha donat una ajuda directa a 48.000 treballadors en ERTO i a 26.000 autònoms afectats pel tancament dels seus negocis.

 

També et pot interessar

stats