Puig no descarta una remodelació del Consell arran de la dimissió de Mata

La decisió del president es donarà a conéixer abans del pròxim ple de les Corts

El president Ximo Puig durant la seua intervenció en l'acte institucional amb motiu del Dia d'Europa
El president Ximo Puig durant la intervenció en l'acte institucional amb motiu del Dia d'Europa / GVA

El president de la Generalitat ha anunciat aquest dissabte que no descarta una possible remodelació del Consell en resposta a la renúncia de Manolo Mata com a síndic del PSPV-PSOE a les Corts.

La decisió de qui prendrà el relleu del fins ara portaveu socialista es prendrà abans del pròxim ple de les Corts, que serà d'ací a dues setmanes.

Puig ha declarat que es troba en "un moment de reflexió" per a donar "un nou impuls a l'acció de govern". Pel que fa a una remodelació del Consell, el president ha matisat que "es donen les circumstàncies en què es podria produir, però no necessàriament s'ha de produir".

L’eixida de Mata s’ha formalitzat aquest divendres amb la renúncia com a síndic, a l'escó de diputat i també a la vicesecretaria general del PSPV. Segons fonts socialistes, la decisió es va adoptar en una reunió a petició del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en la qual tots dos han valorat la situació. Ara, l’exportaveu se centrarà en la defensa d’un dels capitostos del cas Assut, l'empresari Jaume Febrer.

El secretari general dels socialistes valencians ha concretat que la sotssecretària general del PSPV i responsable d'Igualtat de l'executiva nacional, Ana Domínguez, assumirà "totes les funcions" de Mata. A més, el president ha agraït el treball d'un "actiu de la nostra referència política" com a síndic durant set anys "i abans". Pel que fa a la renúncia, el cap del Consell l'emmarca en una "incompatibilitat que existeix des del punt de vista ètic" i l'ha qualificada de "parèntesi que té a veure amb la seua vocació d'advocat".

El cap del Consell ha ha fet aquestes declaracions en l'acte del Dia d'Europa organitzat per la Generalitat, que s'ha celebrat al Palau de les Comunicacions de València.

Durant la seua intervenció, Puig ha assenyalat que la “millor versió d'Europa” suposa “mirar cap avant” i emprendre un “caminar decidit cap al progrés”.

Per això, el president ha indicat que l'Europa que se celebra el 9 de maig és “l'Europa solidària que ajuda els refugiats ucraïnesos, l'Europa progressista que impulsa la igualtat real entre dones i homes, l'Europa social que mancomuna el deute i supera junta la pandèmia i l'Europa justa que intervé el mercat de l'energia i protegeix les famílies”.

També et pot interessar

stats