Puig descarta unes Falles normals al març encara que s'aplane la corba de contagis

El president anuncia que la Generalitat recuperarà els vacunòdroms per a injectar la tercera dosi a la població major de 18 anys

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha obert la porta a celebrar unes Falles al mes de març que, tot i que no seran encara "normals", s'assemblaran a les que tingueren lloc el passat setembre. I això, ha remarcat, sempre que es complisquen els models epidemiològics, que apunten que la Comunitat Valenciana està prop d'arribar al cim de la cinquena onada de la pandèmia. 

Puig s'ha pronunciat així aquest dilluns en el Fòrum Som Futur del diari Las Provincias, on ha remarcat que les previsions de les veus expertes amb què treballa el govern valencià indiquen que el ritme de contagis podria començar ja a alentir-se i dibuixar un escenari més favorable per a celebrar les Falles i també la Magdalena, prevista una setmana més tard.

Després d'un començament explosiu de gener, amb registres d'incidència de rècord a causa de l'expansió de la variant òmicron, els models apunten que el pitjor de l'onada podria haver quedat ja arrere. Això permetria, segons ha explicat el president, "buscar una fórmula" per a poder gaudir d'una nova edició de les Falles al març que no arribaran a desenvolupar-se en condicions de normalitat però podria ser pareguda a les del passat setembre. Aleshores, van estar marcades per algunes restriccions sanitàries, entre d'altres la mascareta obligatòria en els actes fallers, aforaments limitats i horaris d'obertura per als casals fallers. 

En tot cas, Puig ha deixat clar que parlar ara és "especular" sobre la qüestió perquè encara estem en plena onada de la pandèmia i queda poc més de mes i mig fins al març. "Si els models es compleixen estarem en disposició", ha resumit. 

En el mateix acte, el president també ha anunciat que la Generalitat reobrirà pròximament els vacunòdroms per a injectar una dosi de reforç de la vacuna contra la covid-19 a tota la població major de 18 anys. Dijous passat, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acordaren estendre la tercera dosi a la població adulta per a fer front a l'última onada de la pandèmia. 

No hi haurà eleccions avançades

En la mateixa intervenció, el cap del Consell ha descartat per ara un avançament electoral a la Comunitat Valenciana perquè considera que "en cap cas és raonable" en aquests moments. Ha assegurat igualment que "no està pensant" fer canvis en el Consell ara com ara. Tot i això, no ha descartat que puguen produir-se'n en el que queda de legislatura.

El cap del govern valencià ha remarcat que l'agenda del Consell està "centrada en la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica" que passa per "executar de manera eficaç" els pressupostos de 2022 i els fons europeus.

No obstant això, ha apuntat que si per a això "cal fer algun ajust" en l'executiu, "en aquell moment es veurà". De fet, ha indicat que segons avança la legislatura "pot haver-hi algun canvi". "No ho tinc previst, però no diré que no se'n puguen produir", ha aclarit. 

També et pot interessar

stats