Puig demana un cordó sanitari "contra tots els intolerants" i que la dreta democràtica no es deixe contaminar

"Quan la convivència es trenca és quan comença a caure tot", ha declarat el cap del Consell després d'una reunió a Madrid amb el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta

Reunió entre el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, i el president de la Generalitat, Ximo Puig
Reunió entre el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, i el president de la Generalitat, Ximo Puig / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat preocupat aquest dilluns per la "contaminació de l'extrema dreta" en la campanya electoral de Madrid i en la política en general, i ha advertit que "el gran perill és que arribe a influir massa en la dreta democràtica, com està fent".

A una setmana del 4M, el també líder del PSPV ha donat suport a la proposta del candidat socialista a Madrid, Ángel Gabilondo, de fer un cordó sanitari a Vox, però ha anat més enllà i ha demanat fer-ho "contra totes les intoleràncies perquè cal ser intolerant amb els intolerants". "Quan la convivència es trenca és quan comença a caure tot", ha declarat després d'una reunió a Madrid amb el ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, preguntat per la polarització de la campanya en aquesta comunitat.

Aquesta polarització ha augmentat en els últims dies arran de l'eixida de Pablo Iglesias d'un debat perquè la candidata de Vox, Rocío Monasterio, dubtava de les cartes amenaçadores rebudes per ell i pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. A això se suma la missiva amb una navalla tacada de sang que ha rebut la ministra d'Indústria, Reyes Maroto.

Per contra, Puig ha defensat que "la confrontació no és la solució" i que és el moment de buscar espais de retrobament i convivència, que veu com el valor fonamental per a qualsevol país i societat.

També et pot interessar

stats