L'esquerra abandona el segon debat electoral a la presidència de Madrid per posar en dubte Vox les amenaçes a Iglesias

Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Més Madrid) se n'han anat del debat de la SER després que l'abandonara el candidat d'Unides Podem

Captura de pantalla del moment de l'abandó del candidat d'Unides Podem del debat electoral
Captura de pantalla del moment en què el candidat d'Unides Podem abandona el debat electoral / À Punt NTC

La Cadena SER ha cancel·lat precipitadament el debat electoral que havia organitzat per a les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4 de maig, per la negativa de candidats del PSOE, Ángel Gabilondo, i Més Madrid, Mónica García, a continuar debatent amb el cap de llista de Vox, Rocío Monasterio. Entre els presents no estava la líder del PP madrileny, Isabel Díaz Ayuso, que hi ha declinat participar.

La candidata de la formació d'extrema dreta ha posat en dubte les cartes amenaçadores amb cartutxos de bala que ha rebut el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias; el ministre de l'Interior, Grande Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, i s'ha negat a condemnar-les repetidament.

La negativa ha motivat l'abandó inicial d'Iglesias del debat, que ha explicat en antena que la cadena estava cometent una errada, per permetre la continuïtat de Monasterio en eixes circumstàncies, que segons entén suposa "blanquejar l'extrema dreta". "Si vosté és tan valent alce's i vaja-se'n, que és el que volen els espanyols", l'ha dit Monasterio, mentre la moderadora, àngels Barceló, intentava reconduir la situació.

Els intents de Barceló per reincorporar Iglesias han fracassat, mentre la candidata de Vox mantenia el to desafiant, fins al punt de qüestionar la imparcialitat de la periodista. "És una moderadora, o una activista, agarrant-lo de la maneta perquè no se'n vaja?", li ha dit a Barceló, que li ha contestat que era una demòcrata.

Els candidats del PSOE i Més Madrid han acusat Monasterio d'haver-se acostat a provocar deliberadament al debat i, passats uns minuts, en comprovar que Iglesias no tornava, han decidit abandonar-lo també.

La Sexta cancel·la el debat previst per a dilluns vinent

La Sexta ha anunciat que cancel·la el debat previst per a dilluns vinent, dia 26, amb els candidats a les eleccions autonòmiques madrilenyes del 4 de maig menys la candidata del PP Isabel Díaz Ayuso, després del xoc ocorregut aquest divendres entre els partits de l'esquerra i Vox en el debat de la Cadena SER.

També et pot interessar

stats