Puig demana reeditar el govern per a complir tots els objectius

Bonig ha preguntat Mónica Oltra, si demanarà un canvi en el model de finançament o si també callarà.

Puig demana reeditar el govern per a complir tots els objectius
Puig demana reeditar el govern per a complir tots els objectius

“Aquest és un projecte polític que tindrà continuïtat perquè els valencians ja saben de què són capaços”, així contestava el president de la Generalitat, Ximo Puig, a la proposta d’Isabel Bonig d’avançar les eleccions. I ha remarcat que ara és més important mantindre l’estabilitat “que ha donat aquest govern”. De fet, el cap del Consell ha demanat més legislatures per a aconseguir que la Comunitat Valenciana es convertisca “en tot el que hem somiat sempre”. 

El finançament i l’educació han centrat part del temps de rèplica. La portaveu del Partit Popular ha tornat a recriminar a Puig el seu canvi en el posicionament en la demanda d’un canvi en el model de finançament. “Entenc la seua submissió, ara callen, aquest és el peatge que estan pagant pel govern de Sánchez”, ha dit Bonig que també ha preguntat a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, si ella continuarà demanant un canvi en el model de finançament o si també callarà. 

Per la seua banda, Ximo Puig ha afirmat que les seues reivindicacions continuen intactes, concretament: “no he canviat de posició sobre el model de finançament, defensaré un finançament just per als valencians” i li ha demanat que el Partit Popular “desbloquege el Senat i deixen que comparega, que defensaré exactament el mateix”.

Pel que fa a l’educació, el president de la Generalitat ha assenyalat que enguany hi ha 6.000 professors més i que durant la seua legislatura els barracons s’han reduït a la meitat. La síndica del Partit Popular ha retret al govern de Ximo Puig que no deixe llibertat als pares per a triar l’educació dels seues fills, tot i que “el TSJ li ha dit que això és il·legal”, com també era “il·legal la imposició de l’ús del valencià” a l’administració, ha afegit.

També et pot interessar

stats