Puig demana al PP "interés real" per a canviar el sistema de finançament autonòmic

El president justifica l'absència en la manifestació d'Alacant perquè havia de rebre a la vicepresidenta i ministra Yolanda Díaz en un acte institucional a València

Puig atén els mitjans aquest divendres a València
Puig atén els mitjans aquest divendres a València / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha justificat l'absència aquest divendres en la manifestació convocada a Alacant en defensa d'un nou model de finançament autonòmic i més inversions estatals per a la província perquè havia de rebre la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, en un altre acte institucional celebrat a València. No obstant això, el mandatari ha incidit que en la protesta ha estat present tota la resta del govern valencià per a demostrar la importància que tenen per al Botànic les comarques del sud i la reforma del sistema de finançament.

En declaracions als mitjans de comunicació, ha afirmat que li agradaria veure en el PP "interés real" a canviar el model de repartiment dels fons —caducat des del 2014— i els ha demanat que s'impliquen més en la reforma. "El Consell estava ben representat en aquesta manifestació, a mi em tocava hui estar ací amb la vicepresidenta [Díaz]. A més, se sap quina és la nostra posició respecte al finançament", ha afegit.

"M'agradaria que el PP tinguera un interés real a canviar el model, perquè no podem fer-ho a soles, sinó amb el concurs del PP, que té unes visions diametralment oposades a la nostra en les seues comunitats. Feijóo, a més, com se sap, té una posició molt distant a la de la Comunitat Valenciana. Així i tot, estem pel diàleg i el consens", ha apuntat el president abans de participar en un acte de l'Organització Internacional del Treball. 

També et pot interessar

stats