Puig critica l'atac "ridícul, patètic i sense recorregut” del PP pels contractes amb firmes vinculades al germà

El president de la Generalitat defén la legalitat de la contractació, quan era alcalde de Morella, i acusa els populars d'ordir una denúncia sense futur per motius electorals

El president i candidat a la reelecció, Ximo Puig durant la presentació del programa per a la província de Castelló
El president i candidat a la reelecció, Ximo Puig durant la presentació del programa per a la província de Castelló / À Punt NTC

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig s'ha referit hui a la denúncia del PP sobre presumptes factures irregulars a l'Ajuntament de Morella, algunes d'elles en la seua etapa com a alcalde. Ha assegurat que són “absolutament legals” i ha lamentat aquest atac “personal” que ha qualificat de “ridícul, patètic i sense recorregut”.

El president ha fet aquestes declaracions hui en el Grau de Castelló, on ha oferit un desdejuni amb els mitjans de comunicació per a presentar el projecte de la candidatura socialista de la província de Castelló.

A primers d'abril el PP va portar a la Fiscalia Antifrau 629 pagaments per més de 408.000 euros "sense procés de licitació ni contractació" de l'Ajuntament de Morella (Ports) a empreses vinculades a Francis Puig, germà del cap del Consell, quan el president de la Generalitat era alcalde del cap de comarca. El president sempre ha defés la legalitat de la contractació i ha desmentit que les societats foren del seu germà que, segons va matisar, en realitat era un empleat.

“Un atac personal” per la falta de “projecte, moral i ètica”

A preguntes sobre la denúncia que ahir va presentar el PP sobre la presumpta il·legalitat de factures, el president ha indicat que ja se'ls van facilitar “fa anys”, fent “un exercici de transparència”, i si hi haguera hagut delicte “ho haurien portat llavors a la Fiscalia” i no ara en campanya electoral. El president ha apel·lat a la seua “honradesa” i tranquil·litat davant aquest assumpte, però ha mostrat “tristesa” pel fet que el principal partit de l'oposició no tinga projecte, però tampoc moralitat ni ètica”.

Puig ha assegurat que el PP té “com a única obsessió l'atac personal”, i ha criticat el fet que haja fet aquest moviment “després de huit anys de govern”. Per al president, el PP “ha passat a la història” i “no es pot tornar ací, perquè seria tornar a un passat negre”.

Quant a les factures, el president ha dit que no té “res a ocultar” i que “podria contestar dient que aquesta mateixa acusació se li podria fer a qualsevol alcalde”, perquè “són contractes absolutament legals” i formen “part de la normalitat de l'acció de govern”.

Assegura que el PP sap que no té recorregut i que la Fiscalia no prendrà cap decisió en temps electorals i ha explicat que la justícia “els ha posat en el seu lloc una vegada i una altra i els ha dit que no tenien raó en res”. I ha criticat que siguen els populars els que “alcen la veu”, quan tenen “com a referent a gent que ha estat en la presó i amb judicis pendents”, la qual cosa ha qualificat de “miserable”. Es tracta, ha conclòs, “d'un atac de mala fe extraordinari”.

També et pot interessar

stats