Puig creu que el recurs contra el Tajo-Segura “defensa el que és just” i pretén que Alacant tinga “aigua per sempre”

El cap del Consell admet que la Comunitat Valenciana ha d’aprofitar “tots” els recursos hídrics, tant els de la reutilització, com la dessalinització i el transvasament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dimecres a Madrid
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, està convençut d'estar "defensant el que és just" amb el recurs que l'Advocacia de la Generalitat ha presentat davant el Tribunal Suprem pel Tajo-Segura, que no és més, ha dit, que "continuar avançant" perquè les comarques del sud tinguen "aigua per sempre".

Puig, en declaracions als periodistes, ha assegurat no voler "polemitzar" amb el PP sobre aquest tema i ha incidit que està "defensant els drets de la Comunitat Valenciana" amb aquest recurs, per la qual cosa ha agraït que nou municipis s'hi hagen sumat, perquè li sembla "molt important".

El president de la Generalitat ha respost així a la secretària general del PP a la província d'Alacant, Ana Serna, qui aquest dimecres acusava els municipis afectats per la retallada del transvasament d’unir-se al recurs del Consell "per interés polític".

Serna ha criticat que prevalga "l'interés polític en lloc de l'interés per la província d'Alacant", perquè el recurs "permet continuar retallant l'aigua, que deixa 84,9 milions d'euros anuals en pèrdues i destrueix milers de llocs de treball".

Per part seua, Puig destaca que el que la Comunitat Valenciana ha de fer ara és aconseguir "una mescla de tots els recursos", amb la reutilització o la dessalinització, "però sense renunciar al transvasament del Tajo-Segura".

El president, després d'una visita a una empresa automobilística de Santa Pola, ha assenyalat que cal tindre "molt en compte la sequera i les conseqüències del canvi climàtic", per la qual cosa cal assegurar, ha dit, que Alacant tinga "aigua per sempre".

També et pot interessar

stats