Puig convertirà el Museu de les Ciències Príncep Felip en un centre de referència internacional sobre canvi climàtic

El candidat socialista a les eleccions autonòmiques assegura que l’objectiu és fer visible la problemàtica mediambiental.

Museu dels Ciències Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en una imatge d'arxiu
Museu dels Ciències Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat i candidat socialista, Ximo Puig, ha anunciat que convertirà el Museu dels Ciències Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València en un “centre de referència internacional sobre el canvi climàtic” si guanya les eleccions autonòmiques del 28 d’abril. 

Ho ha promés en l’obertura de la jornada Com afrontar el canvi climàtic, organitzada pel PSPV-PSOE a la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Amb aquesta aposta, pretén situar el canvi climàtic en “l’agenda quotidiana” de la Comunitat Valenciana i fer visible la problemàtica a la ciutadania. 

Puig ha defensat la necessitat “d’un canvi cultural” i que la problemàtica arribe a la mentalitat de la ciutadania per “responsabilitat ètica”. Amb aquesta intenció, pretén ─segons ha dit el candidat socialista─ convertir el Museu dels Ciències en “punt de referència en aquest debat, que ha de ser intens i permanent”, en aliança amb les universitats, la Unió Europea, altres administracions i les empreses.

Reforçarà l’Estratègia del Canvi Climàtic i Energia fins a 2030

Si governa després del 28A, ha promés que l’Estratègia del Canvi Climàtic i Energia fins a 2030 ─aprovada fa unes setmanes pel Consell─ tindrà un “reforç considerable” en matèries com ara l’energia eòlica i fotovoltaica, l’autoconsum, la mobilitat sostenible, la producció ecològica, la recuperació de parcs naturals, el reciclatge i la meta residus zero, la rehabilitació d’habitatges amb criteris eficients i una política efectiva de prevenció d’incendis.

La Universitat per a crear consciència i buscar solucions

Durant la jornada han participat experts en l’estudi contra el canvi climàtic i a favor de la sostenibilitat, com el director de la Càtedra Unesco de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF, Pere Fullana; el doctor en Enginyeria de Camins i professor d’Urbanisme, Joan Olmos; la professora en Didàctica, Amparo Vilches, i el biòleg i expert en Desenvolupament Sostenible, Ricardo Almenar. 

Així mateix, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha advocat perquè la institució siga un centre de formació i “creació de consciència” sobre el canvi climàtic i la seua resposta i, la secretària de Medi Ambient del PSPV, Maria Diago, ha fe una crida a canviar el paradigma per a fer front a la “catàstrofe mediambiental”

També et pot interessar

stats